ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Τσακίρη συζήτησε για θέματα νέου ΕΣΠΑ ο Χρ. Κέλλας

Για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, που θα διαθέτει νέα ψηφιακά εργαλεία και θα δίνει έμφαση στο περιβάλλον, την πράσινη ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση, συζήτησε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής νομού Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Γιάννης Τσακίρης προανήγγειλε ότι το νέο ΕΣΠΑ θα είναι πιο ψηφιακό ως προς τη διαχείρισή του, ενώ θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ), για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και θα καθιερωθούν μόνιμοι εγγυοδοτικοί μηχανισμοί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως, άλλωστε, υπάρχουν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος, ακόμη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση της απορροφητικότητας πόρων τον τελευταίο χρόνο, εξέλιξη που λειτουργεί ως ανάχωμα στις επιπτώσεις της πανδημίας σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Από την πλευρά του, ο κ. Κέλλας εστίασε στην περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε η αγορά, η αυτοδιοίκηση και η υγιής οικονομία να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου προγράμματος, τονίζοντας:

«Το ΕΣΠΑ, στο σύνολό του, αποτελεί ένα πραγματικό αναπτυξιακό εργαλείο και κύριος μοχλός ανάπτυξης  της χώρας. Όπως είπε και ο υφυπουργός, ο ρόλος των χρηματοδοτικών εργαλείων είναι καθοριστικός για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, κυρίως της μικρομεσαίας, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και οφείλουμε να δράσουμε καταλυτικά και από κοινού με τις επιχειρήσεις, με σκοπό αφενός την επιβίωσή τους και αφετέρου την περαιτέρω ανάπτυξή τους, αλλά και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ