ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΙΖΙΟΥ – ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου. Αμέσως μετά τη συνάντηση η Λαρισαία βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη χαρά να ενημερωθώ, για μια ακόμη φορά, από τη φίλη υφυπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, σε μια εποχή όπου η χώρα πιέζεται και πάλι από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ δείχνουν πως τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του θανατηφόρου ιού και αυτό είναι ένα στοιχείο ενθαρρυντικό. Τα ελάχιστα και μεμονωμένα περιστατικά στο νομό της Λάρισας επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Η Υφυπουργός με ενημέρωσε διεξοδικά για όλα τα θέματα που αφορούν στη γενική και ειδική εκπαίδευση, στην πρόσληψη 7.262 αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τη Γ’ φάση προσλήψεων, στην εξέλιξη του θέματος της μετάταξης εκπαιδευτικών του νομού Λάρισας σε διοικητικές θέσεις υπηρεσιών του Υπουργείου, στην επικείμενη ανακοίνωση για τις μεταγραφές των πρωτοετών φοιτητών καθώς και στο πρόγραμμα πρόσληψης αναπληρωτών λόγω covid με τρίμηνες συμβάσεις, οι οποίες όπως φαίνεται θα ανακοινωθούν ως το τέλος της εβδομάδας.

Θα ήθελα να σταθώ ειδικά σε ένα καινοτόμο, κομβικής σημασίας πρόγραμμα που συζήτησα με την κα Ζαχαράκη, το οποίο αποδεικνύει την μεγάλη προοδευτική μεταρρύθμιση που γίνεται σταδιακά στο υπουργείο, αυτό της πρόσληψης 2.800 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία ολόκληρης της χώρας, πέραν των 44.034 προσλήψεων εκπαιδευτικών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και θεραπευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα των εμπλεκομένων.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια πραγματική τομή στην εκπαιδευτική διαδικασία αφού εξίσου σημαντική με τη γνώση είναι η θωράκιση των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία με δεξιότητες απαραίτητες για την διαχείριση κρίσεων και απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως είναι σήμερα η πανδημία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει εμπράκτως και με συνέπεια τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ