ΞΕΧΕΙΛΙΖΕ Η ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Περίσσευε η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων που μετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση στην είσοδο του δημαρχείου της Λάρισας.

«Η κυβέρνηση, πιάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη, φορτώνει στους εργαζόμενους τις συνέπειες μίας καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται με ένταση, την ώρα μάλιστα που νόμοι ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στη συνδικαλιστική δράση είναι στην ημερήσια διάταξη», ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπως και υγειονομικοί, με τον αντιπρόεδρο της ΕΙΝΚΥΛ Αθ. Αθανασιάδη να σημειώνει πως «πλέον και με το δεύτερο κύμα πανδημίας να μας βρίσκει ανοχύρωτους η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν».

«Διεκδικούμε αγωνιστικά να μην πληρώσουμε ξανά εμείς τη κρίση, ζωή και εργασία με δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων τώρα, κόντρα στις πολιτικές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών, κόντρα στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών», τόνισαν οι απεργοί, που διεκδικούν τα εξής:

Αυξήσεις στους ΜΙΣΘΟΥΣ. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

ΜΕΤΡΑ προστασίας της ΥΓΕΙΑΣ μας στους χώρους δουλειάς.

ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ δουλειά για όλους. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΚΑΤΩ τα χέρια από τα ΒΑΕ. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.

Η απεργιακή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ