ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 3ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ» ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Έχοντας ως κεντρικό θέμα τη συνοδικότητα της Εκκλησίας παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου το 3ο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού- επετηρίδας «ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ», της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

«Στην Εκκλησία δεν υπάρχουν αποκλεισμοί και αποκλειστικότητες, λειτουργούμε βάζοντας μπροστά την πρόθεση “συν”, με σύνοδο, συμπόρευση, συλλειτουργία και συναντίληψη», ανέφερε σε σύντομη τοποθέτησή του ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, που δεν δίστασε να αναφερθεί στους κανόνες και τα όρια της Εκκλησίας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συζήτηση που άνοιξε για το όριο ηλικίας των επισκόπων.

«Σήμερα υπάρχει μία διάχυτη τάση σε κοινωνικό επίπεδο, η οποία παροχετεύεται και στον εκκλησιαστικό χώρο, ότι οι θεσμοί της Εκκλησίας πρέπει να λειτουργούν με βάση ανθρώπινα κριτήρια. Γίνεται συζήτηση για το όριο ηλικίας των επισκόπων, παραθεωρώντας ότι στην Εκκλησία το σημαντικότερο κριτήριο για τον επίσκοπο και τον ιερέα είναι η ικανότητα τέλεσης της θείας λειτουργίας και όχι η προβεβηκυία ηλικία. Γι’ αυτό και χρειάζεται σεβασμός και την ίδια στιγμή εμπιστοσύνη σ’ Αυτό το τρίπτυχο: συνοδικότητα-ιεραρχία-κανονικότητα», ανέφερε με νόημα, ενώ προανήγγειλε και την κυκλοφορία του 4ου τεύχους του περιοδικού, το οποίο θα έχει ως θέμα του τον διάλογο της Ορθοδοξίας με το Ισλάμ.

Την έκδοση παρουσίασαν οι: Σωτήριος Μπαλατσούκας, καθηγητής Αγιολογίας, Χρήστος Παπανικολάου, εικαστικός και Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, διευθυντής της εκδόσεως.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ