ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

btrhdr

Ενημερωτική συνάντηση με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, Μιχάλη Λιόντο, είχε το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας, αποτελούμενη από τον Συντονιστή Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Βασίλη Ζωγράφο, τον αναπληρωτή Συντονιστή, Χρήστο Τσιόπα και τον Συντονιστή του Αγροτικού Τμήματος, Χρήστο Παπαδημητρίου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, εξέφρασαν με κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι κυρίως στην περιοχή των Φαρσάλων, όπου οι καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο είναι ως επί το πλείστον ολοκληρωτικές, αλλά και να δοθούν άμεσα τα ποσά της αποζημίωσης που δικαιούνται, προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να παραμείνουν στο επάγγελμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Λιόντος παρουσίασε τα στοιχεία των καταστροφών από τον «Ιανό» που έχουν μέχρι σήμερα αναγγελθεί στον ΕΛΓΑ, κάνοντας λόγο για 122.000 στρέμματα βαμβάκι, 7.000 στρέμματα καλαμπόκι, 5.500 στρέμματα μηδικής,  450 στρέμματα μήλα και 100 στρέμματα ροδιές.

Σε ό,τι αφορά το ζωικό κεφάλαιο, στο οποίο η καταγραφή των καταστροφών έχει ολοκληρωθεί, έγινε λόγος για 2.300 αιγοπρόβατα, 300 βοοειδή και 4.200 μελισσοσμήνη, όλα στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας θεωρεί ότι το προσωπικό του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, ακόμα κι αν ενισχύθηκε με περίπου 40 άτομα αυτή την περίοδο, δεν επαρκεί για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη καταγραφή των ζημιών και απόδοση των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.

Παράλληλα, εκφράζει τη διαμαρτυρία της για το γεγονός οτι έχει σταματήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και απόδοσης των αποζημιώσεων στους παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τον παγετό του περασμένου Μαρτίου.

Τέλος, για μία ακόμα φορά τονίστηκε η αδικία που συνεχίζουν να υφίστανται οι Λαρισαίοι αγρότες, καθώς δεν τους έχει ακόμα καταβληθεί το ποσό της ΠΣΕΑ 2017, όπως έχει γίνει με τους αγρότες άλλων περιοχών της χώρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ