ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΟΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

“Το πρόβλημα απαιτεί υπευθυνότητα από όλους”, σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αν. Ξηρομερίσιος μετά την 1η συνεδρίαση της 5μελούς αρμόδιας επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο η πρώτη συνεδρίαση της 5μελούς επιτροπής που έχει επιφορτιστεί τη διαχείριση των αδέσποτων. Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση, το κλίμα ήταν καλό και οι όποιες επιφυλάξεις υπήρχαν παραμερίστηκαν, ενώ ελήφθησαν και οι πρώτες αποφάσεις.

Έτσι θα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι συγκέντρωσης των αδέσποτων ζώων με στόχο όχι τον εγκλεισμό αλλά την περίθαλψή τους, υπό ιδανικές συνθήκες. Ακόμη θα υπογραφεί νέα σύμβαση, αρχές Νοεμβρίου με κτηνίατρο, ο οποίος θα υποστηρίξει το πρόγραμμα. Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις κυρίως για το θέμα στείρωσης των αδέσποτων σκύλων.

Ο Αντρέας Ξηρομερίσιος

Με σχετική του δήλωση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντρέας Ξηρομερίσιος ανέφερε:  Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στην επιτροπή, για την υπευθυνότητα και τον ζήλο που επιδεικνύουν ώστε να αντιμετωπισθεί επιτυχώς, πολιτισμένα και στοχευμένα το ζήτημα των αδέσποτων ζώων που απασχολεί και την περιοχή μας. Η συγκρότηση της Επιτροπής από ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα είναι ένα θετικό βήμα. Σαν δημοτική αρχή στηρίζουμε ιδιαίτερα τους Έλληνες κτηνιάτρους. Με την ευκαιρία θέλω να στείλω ένα μήνυμα και στους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων: Θα πρέπει εξίσου να είναι υπεύθυνοι για τον εμβολιασμό, το τσιπάρισμα και τη στείρωση των ζώων τους. Ζητούμε τέλος την κατανόηση και την βοήθεια των συμπολιτών μας, καθώς τώρα τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο μας».

Η επιτροπή

Οπως ανέφερε το paidis,com σε προηγούμενο ρεπορτάζ η 5μελής επιτροπή συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κ. Ξηρομερίσου ως εξής:

  1. Λυτροκάπης Ιωάννης κτηνίατρος, υπεύθυνος του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με νόμιμο αναπληρωτή του, τον Βαλιάκο Γεώργιο κτηνίατρο,
  2. Μαρίνος Ρούσος, εκπαιδευτή σκύλων και μέλος αναγνωρισμένου επαγγελματικού σωματείου εκπαιδευτών σκύλων.
  3. Ξηρομερίσιος Ανδρέας αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Τυρνάβου, με νόμιμο αναπληρωτή του την Ζαρόγιαννου Έλενα, Γενική Γραμματέα του Δήμου Τυρνάβου,
  4. Τσάγκα Ανδριάνα μέλος φιλοζωικού σωματείου που εδρεύει στον Δήμο Λάρισας με νόμιμο αναπληρωτή τον Αντωνίου Γεώργιο, επίσης μέλος του φιλοζωικού σωματείου.
  5. Νατσιούλα Γεωργία μέλος φιλοζωικού σωματείου που εδρεύει στον Δήμο Λάρισας με νόμιμο αναπληρωτή την Καρακώστα Σταματία, επίσης μέλος του φιλοζωικού σωματείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ