ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αγωνία της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής

Συναγερμός σήμανε στις δικαστικές φυλακές Λάρισας μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε σωφρονιστικό υπάλληλο, ενώ μιλώντας στο paidis.com ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων των Φυλακών Ν. Γκατζιώνης επιβεβαιώνοντας την πληροφορία δεν έκρυψε την αγωνία του για τη δυσάρεστη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη σελίδα ο κ. Γκατζιώνης ο συνάδελφός του, που διαγνώσθηκε θετικός μετά τις εξετάσεις που του έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ ήδη ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο σωφρονιστικός υπάλληλος εργάζεται στην εξωτερική φρουρά των φυλακών της Λάρισας, ωστόσο η συμμετοχή του και σε μεταγωγές κρατουμένων τόσο σε δικαστήρια όσο και σε νοσοκομεία κινητοποίησε τις αρχές που ανοίγουν τον κύκλο της διερεύνησης εξετάζοντας άτομα και χώρους όπου κινήθηκε.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων στις φυλακές είναι μέχρι ώρας αρνητικά, δίχως ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά τόσο σε συναδέλφους του σωφρονιστικού υπαλλήλου όσο και σε κρατούμενους με τους οποίους ήρθε σε επαφή, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και απολύμανση των χώρων της φυλακής από εξειδικευμένο συνεργείο.

«Δυστυχώς οι επισημάνσεις και οι προβληματισμοί μας για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν για τον κορωνοϊό στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, όπως κατατέθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο μέσω σχετικής επιστολής μας στη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση», ανέφερε μην κρύβοντας την απογοήτευσή του ο πρόεδρος της Ένωσης.

Σημειώνεται πως παρά τις προτάσεις της ΕΥΦΛ για διακοπή των μεταγωγών, αποσυμφόρηση της φυλακής, απομάκρυνση υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες κλπ. το αρμόδιο υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην επιστολή, την ώρα που στη φυλακή ζουν και κινούνται πλέον των 1.000 ατόμων, αφού σήμερα μόνο οι κρατούμενοι ξεπερνούν σε αριθμό τους 700 ανθρώπους!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ