ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΣΜΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Μία μεγάλη εξωτερική τοιχογραφία που αναπαριστά τον Ιπποκράτη θα κοσμεί από αύριο την πρόσοψη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, δίπλα στην Παιδιατρική Κλινική. Το έργο επιλέχθηκε από τη Διοίκηση του νοσοκομείου καθώς η εξέχουσα αυτή προσωπικότητα στην ιστορία της ιατρικής πέθανε στη Λάρισα το 377 π.Χ.

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κος Δημήτριος Κατσικονούρης καθώς και ο Αναπληρωτής Διοικητής κος Γεώργιος Αποστολίνας εκφράζουν δημοσίως τις θερμές τους ευχαριστίες τόσο στην ομάδα Urban Act με επικεφαλή τον κ. Κυριάκο Ιωσηφίδη, η οποία συντόνισε και υλοποίησε το έργο στο πλαίσιο της νέας δράσης «Χρώμα Στα Νοσοκομεία» όσο και στον καλλιτέχνη του έργου Same84.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον χορηγό και υποστηρικτή όλης αυτής της καινοτόμας δράσης, στον πρόεδρο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΕ, καθώς χωρίς την ευγενική και χωρίς δεύτερη σκέψη συνεισφορά του, δεν θα ήταν δυνατή η άμεση ολοκλήρωση του έργου. Αφορμή δοθείσας, αξίζει να σημειώσουμε ότι, στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού έδειξε από την πρώτη στιγμή το κοινωνικό όφελος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή τέτοιου είδους κινήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο και η συμβολή τους αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Και επειδή μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις παραθέτουμε τις σχετικές φωτογραφίες.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com