ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η δήλωση των υποψηφίων που ξεκαθαρίζουν ότι αν επιμείνει το υπουργείο θα αποσύρουν τις υποψηφιότητες

Ως υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.), στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών (Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Π.Ε.) εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας που αποφάσισε να διεξαχθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 με ηλεκτρονικό τρόπο και καλούμε, στην κρίσιμη αυτή στιγμή την πολιτική ηγεσία του να αναθεωρήσει τη στάση τηςκαι αφού λάβει σοβαρά υπόψη τις τεκμηριωμένες θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. και της Δ.Ο.Ε. να προχωρήσει σε:

Αναβολή της πραγματοποίησης των εκλογών (δυνατότητα που προκύπτει από πρόσφατη διάταξη νόμου), εξ αιτίας των δυσμενών επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν και μέχρι να υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκεςπραγματοποίησης μιας ανεμπόδιστης προεκλογικής παρουσίας των υποψήφιων στα σχολεία και διεξαγωγής δια ζώσης των εκλογών.

Παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι τηνεκλογή νέων.

Πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας δια ζώσης και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, για τον οποίο έχουμε εκφράσει σοβαρούς προβληματισμούς για την ταυτοποίηση των ψηφοφόρων, τη μυστικότητα της ψήφου και την γενικότερη «αντοχή» του συστήματος.

Διεξαγωγή των εκλογών σε εργάσιμη ημέρα (π.χ. Τετάρτη όπως ίσχυε ως τώρα) δίχως άδεια, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Αυτό θα διευκολύνει τη συμμετοχή των χιλιάδων εκπαιδευτικών που μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας στον τόπο εργασίας, για τους οποίους η ημέρα του Σαββάτου είναι απαγορευτική.

Δηλώνουμε, σε κάθε κατεύθυνση, ότι τιμούμε και υπηρετούμε τον θεσμό του αιρετού και θα υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο τη διατήρηση και ενίσχυσή του.

Έχοντας, ως μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε., πάντοτε σταθεί, σε όλη την ιστορική διαδρομή του κλάδου και της παράταξης, πιστοί  στην εφαρμογή των αποφάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και των Γενικών Συνελεύσεών της,δηλώνουμε πως στην περίπτωση που η Υπουργός Παιδείας εμείνει στη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 Νοεμβρίου 2020, θα ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ τις υποψηφιότητές μας (τις οποίες και καταθέτουμε στην Εκτελεστική Γραμματεία της παράταξής μας προκειμένου να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες)σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καταδίκης των αδιέξοδων επιλογών του Υ.ΠΑΙ.Θ. κάτι που καλούμε όλους τους υποψήφιους και των άλλων παρατάξεων να πράξουν, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στην ιστορική μας ευθύνη απέναντι στον κλάδο.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΓΙΑ ΚΥΣΠΕ

Παπαποστόλου Δημήτριος

ΓΙΑ ΑΠΥΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Νάστος Γεώργιος

Νταφοπούλου Γεωργία-Μαρία (Τζωρτζίνα)

ΓΙΑ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γκουτζέλας Αθανάσιος

Δραγανιδάκης Δημήτριος

Ζανιάς Αχιλλέας

Κολοβός Νικόλαος

Λέτσιος Ιωάννης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ