ΚΚΕ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ 303 Π.Ε.Β. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για τις συνθήκες εργασίας στο 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Λάρισα κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με αφορμή εργατικό ατύχημα που συνέβη στο εργοστάσιο. Στην ερώτησή τους αναφέρουν:

“Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – Γενικού Επιτελείου Στρατού Νομού Λάρισας με αφορμή το τελευταίο εργατικό ατύχημα που συνέβη στο 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης, διαμαρτύρεται διότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Συλλόγου, οι πιστώσεις για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας διατίθενται με το σταγονόμετρο από την υπηρεσία.

Επίσης διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το τεχνικό προσωπικό του εργοστασίου, τα τελευταία χρόνια έχει αποδυναμωθεί δραματικά εξ αιτίας των συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να αναπληρωθεί το ειδικευμένο προσωπικό που συνταξιοδοτήθηκε από πολιτικό προσωπικό των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  • Για τη χορήγηση των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας στην αναγκαία ποσότητα για το προσωπικό του 303 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης στη Λάρισα;
  • Για την προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ σχετικά με την πρόσληψη του απαραίτητου ειδικευμένου προσωπικού για την κάλυψη των τεχνικών ειδικοτήτων του 303 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης στη Λάρισα;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ