ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Η Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στα όριά τους οι εφημερίες των νοσοκομείων ενώ προβληματίζει η ηλικιακή διασπορά των κρουσμάτων και των επαφών τους

Έντονη ανησυχία καταγράφεται τα δύο τελευταία 24ωρα στη Λάρισα, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται να φτάνει στα όρια τους τις εφημερίες των νοσοκομείων, την ώρα που η «ποικιλία» και το ηλικιακό εύρος των κρουσμάτων προβληματίζουν τους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com στη χθεσινή εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας το τμήμα που υποδέχεται επιβεβαιωμένα και «ύποπτα» κρούσματα έφτασε στα όριά του, με τις 15 κλίνες να έχουν γεμίσει, την ώρα που πλήθος Λαρισαίων συνέρρεαν για τη διενέργεια τεστ για τον ιό.

Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους υγειονομικούς είναι η διασπορά, καθώς από τις ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων προκύπτουν συνεχώς νέα περιστατικά, ενώ ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι πως από την ιχνηλάτηση των επαφών νεαρού φοιτητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προέκυψαν τουλάχιστον τρία θετικά κρούσματα συμφοιτητών του, ενώ όπως προέκυψε, μετά τη διενέργεια τεστ, θετικός βρέθηκε και Λαρισαίος εκπαιδευτικός της Β’/Βάθμιας εκπαίδευσης που μετακινείται για την εργασία του εκτός νομού.

«Το ηλικιακό φάσμα περιλαμβάνει νεαρούς, μεσήλικες αλλά και ηλικιωμένους, με τους τελευταίους όπως όλα δείχνουν να αποτελούν επαφές των μικρότερων», ανέφερε στη σελίδα ιατρική πηγή, σημειώνοντας πως μεγάλη κίνηση παρατηρείται και στα ιδιωτικά εργαστήρια, όπου και απευθύνεται σημαντικός αριθμός πολιτών για τη διενέργεια τεστ.

«Το σύστημα δείχνει να βρίσκεται σε οριακό σημείο, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος επιβολής επιπλέον μέτρων για την πόλη», κατέληξε σε μια δυσοίωνη πρόβλεψη ο υγειονομικός.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ