ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΗΣ WRO HELLAS ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Σε μια χρονιά με πολλές αντιξοότητες και δυσκολίες οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα κατάφεραν με πολλή προσπάθεια , επιμονή και υπομονή, με πολλές ώρες δουλειάς και καθοδήγησης από την καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου την κα Ξανθή Κόκκινου αλλά και την συνεργασία των γονιών.  να ξεπεράσουν  τις δυσκολίες και  να  κατακτήσουν την 3η θέση στον τελικό πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO HELLAS.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν:  «Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci».

Οι μαθητές παίρνοντας ερέθισμα και έμπνευση από την αρχαία τεχνολογία  έπρεπε να παρουσιάσουν ένα έργο με αυτοματισμούς, να φτιάξουν  μια  κατασκευή με εφαρμογή στο σήμερα  για να δώσουν λύσεις σε τρέχοντα προβλήματα του εικοστού πρώτου αιώνα.

Η ιδέα   της ομάδας μας  βασίστηκε   στο  άνοιγμα  των θυρών  στον αρχαίο ναό μετά από τις προσφορές των πιστών. Αυτός ο αυτοματισμός βρήκε εφαρμογή στο πρότζεκτ της ομαδας ρομποτικής. Οι πόρτες ενός κτηρίου, εδώ του σχολείου, ανοίγουν αυτόματα όταν αντιμετωπίζουμε  μια φυσική καταστροφή ή έναν κίνδυνο. Στην παρουσίασή τους οι μαθητές  επέλεξαν να δείξουν την στιγμή που ο  Εγκέλαδος ταρακουνάει τον τόπο. Δημιουργήθηκε  από τους μαθητές αυτοματισμός κεντρικής πόρτας με αισθητήρες που μετράνε τα άτομα που εισέρχονται και εξέρχονται από το σχολείο έτσι ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πόσα άτομα βρίσκονται εντός του κτηρίου. Σε περίπτωση σεισμού ο σεισμογράφος  που βρίσκεται στο χώρο του σχολείου στέλνει σήμα, ανοίγουν αυτόματα οι πόρτες του σχολείου και διακόπτεται το δίκτυο ηλεκτρισμού και ύδρευσης. Σε περίπτωση που δεν βγουν όλα τα άτομα από το κτίριο  τότε  εκτός από το ηχητικό σήμα , το πρόγραμμα στέλνει σήμα στην ΕΜΑΚ και ένα αυτοκίνητο της  φτάνει στο χώρο του σχολείου για να απεγκλωβίσει τα άτομα. Η ιδέα των μαθητών μας μπορεί να έχει εφαρμογή σε πολλές περιπτώσεις· σε ειδικά σχολεία , υπηρεσίες , εργοστάσια,  τράπεζες, σουπερ μάρκετ κ.α.

Συγχαρητήρια στον Αστέρη, την Χαρά, τον Γιάννη, την Βάλια, την Μαρία, την Εύα, τον Σωτήρη, την Εύα, την Ζωή, την Κωνσταντίνα, την Δέσποινα, που οραματίζονται , και  αξιοποιούν  τις νέες τεχνολογίες  και τις δυνατότητές τους για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, που σκέφτονται  πώς θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών  με ασφάλεια και  πρόληψη.

Συγχαρητήρια  φυσικά στην κυρία Ξανθή αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που στήριξαν  την όλη  προσπάθεια.

Δείτε το στο : https://safeYouTube.net/w/iRnhb

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ