ΒΑΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Μετά από αποχή δύο ολόκληρων εβδομάδων, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας, η Super League επέστρεψε με τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής, με την ΑΕΛ να υποδέχεται στο στάδιο Αλκαζάρ τον Αστέρα Τρίπολης και τους «βυσσινί» να μην γεύονται για μια ακόμη αγωνιστική την επιτυχία γνωρίζοντας βαριά ήττα με 1-3.

Με τις γνωστές απουσίες των Ντουρμισάι, Ζίζιτς, Μιχαήλ και Νούνιτς από την 11άδα και τον νεαρό Πινακά να ξεκινά στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε η ΑΕΛ το παιχνίδι και  μόλις στο 10’ ο νεαρός επιθετικός απείλησε την εστία των φιλοξενούμενων, αλλά ο κίπερ του Αστέρα  απογειώθηκε και απέκρουσε ενστικτωδώς το κοντινό πλασέ του, ενώ στην αντεπίθεση ήταν η σειρά του Νάγκι να πέσει και να μπλοκάρει μετά το τακουνάκι του Μπαράλες από κοντά.

Στο 22’ μακρινό σουτ του Πλατέλλα, μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος με διπλή προσπάθεια και στο 25’ μετά από κακή αντίδραση της άμυνας και κλέψιμο του Μουνάφο ο Ριέρα έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι της ΑΕΛ, ενώ στο 33’ ο Σπαρβ έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και στο 37’ δημιούργησαν νέα φάση στα «βυσσινί» καρέ, με τον Σουάρεθ να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ, ενώ η ΑΕΛ έχασε στο 41’ δεύτερη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Τόρζε επωφελήθηκε από τις κόντρες, βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι!

Παρά τις καλύτερες φάσεις που δημιούργησαν οι παίκτες του Μ. Γρηγορίου βρέθηκαν τελικά πίσω στο σκορ, αφού στο 42’ ο Μπαράλες εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο σέντρα του Κώτσιρα και με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Νάγκι γράφοντας το 0-1 για την ομάδα του.

Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΛ προσπάθησε για την ισοφάριση και στο 70’ ο Παπαδόπουλος κατέγραψε μια ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση, αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Ηλιάδη, ενώ πιο ουσιαστικός ο Αστέρας έφτασε και σε δεύτερο τέρμα στο 75’, με τον Μπαράλες να νικά για δεύτερη φορά τον Νάγκι και με κοντινό πλασέ να γράφει το 0-2 για την ομάδα του.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Μ. Γρηγορίου ήταν να μειώσουν το σκορ σε 1-2 στο 89’ με κεφαλιά του Μούζεκ, ενώ οι όποιες βλέψεις τους για κάτι καλύτερο στις καθυστερήσεις του αγώνα έλαβαν τέλος στο 94’, όταν ο Λουίς Φερνάντεθ προ κενής εστίας σκόραρε για το 1-3. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «βυσσινί» δίχως να έχουν πανηγυρίσει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (71′ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μούζεκ, Φιλίπ, Σπαρβ, Σετσέροβιτς (71′ Νικολιάς), Μιλοσάβλιεβιτς (85′ Γλυνός), Πλατέλλας (85′ Ζαχαράκης), Τόρζε (56′ Τρούγιτς), Πινακάς.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής, Βαλιέντε, Μουνάφο (72′ Ιγκλέσιας), Ριέρα (61′ Φερνάντεθ Λ.), Σίτο (61′ Κόστα), Κρέσπι (88′ Φερνάντεθ Μ.), Μπαράλες (88′ Ορόθκο).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: OnSports.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ