ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου των αστικών αναπλάσεων του Τυρνάβου προχώρησε σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας σηματοδοτώντας την έναρξη ενός έργου που προώθησε η προηγούμενη δημοτική αρχή εντάσσοντάς το στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 1,2 εκ. € και το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει την εικόνα μεγάλου μέρους της πόλης.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Κων/νος Μπουλογιάννης έναντι του συμβατικού ποσού των 417.534,99 χωρίς ΦΠΑ (έκπτωση 57,57%) και σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Οι παρεμβάσεις

-Στη νότια είσοδο του Τυρνάβου (βόρεια παρειά της οδού Λαρίσης):

Κατά μήκος της βόρειας παρειάς της οδού Λαρίσης διαμορφώνεται ενιαίος χώρος ανάπλασης και περιπάτου από το ύψος του ναού της Αγ. Παρασκευής μέχρι το ύψος της οδού Αγ. Τριάδας. Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει τόσο τη νέα οδό ήπιας κυκλοφορίας, όσο και τις ζώνες πρασίνου των προβλεπόμενων από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο. Η νέα οδός ήπιας κυκλοφορίας είναι το τμήμα από το τέρμα της οδού Χατζηκώστα ως τη συμβολή της οδού Αγίας Τριάδας με την οδό Βενιζέλου. Ο χαρακτήρας της οδού αλλάζει με γνώμονα την προτεραιότητα στον πεζό και με περιορισμό στην πρόσβαση των οχημάτων και στην ταχύτητα (20χλμ/ώρα). Επιστρώνονται νέα υλικά, τοποθετούνται φωτιστικά σώματα και κάδοι απορριμμάτων, φυτεύονται δέντρα και θάμνοι και διαμορφώνονται χώροι στάσης με καθιστικά. Επίσης έχει προβλεφθεί πρόσβαση αμαξιδίου ατόμων με μειωμένη κινητικότητα και οδηγός όδευσης τυφλών σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές.

-Στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς και νότια αυτής στην οδό Σπύρου Λούη:

Περιμετρικά του χώρου της Λαϊκής Αγοράς κατασκευάζονται πεζοδρόμια, καθώς και ζώνες πρασίνου στις οποίες περιλαμβάνονται τα υφιστάμενα δέντρα και φυτεύονται νέα, ενώ ο κύριος χώρος της πλατείας επιστρώνεται με νέα άσφαλτο. Στην οδό Σπ. Λούη, διαμορφώνεται ο πεζόδρομος όπως προβλέπεται από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης Τυρνάβου, νότια του χώρου της Λαϊκής Αγοράς και μέχρι το νοτιοανατολικό άκρο του αυλείου χώρου του 1ου Γυμν. Τυρνάβου. Επίσης κατασκευάζονται οδεύσεις τυφλών.

-Στις οδούς Δημοκρατίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας, Χατζηκώστα:

Κατά μήκος των οδών, Δημοκρατίας, Εθν. Ανεξαρτησίας και Χατζηκώστα, διαμορφώνονται νέα πεζοδρόμια μεγαλύτερου πλάτους με νησίδες πρασίνου, οδεύσεις τυφλών, καθιστικούς χώρους, φωτιστικά κλπ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πεζών και των ΑμεΑ. Ο χαρακτήρας των οδών αλλάζει σε ήπιας κυκλοφορίας με πλάτος 3,50 μ. ενώ επί των πεζοδρομίων διαμορφώνονται ειδικές θέσεις για σύντομη στάση αυτοκινήτων. Διατηρείται παντού η ελεύθερη όδευση πεζών με ελάχιστο πλάτος 1,50 μ. Στο τέρμα της οδού Δημοκρατίας, ο ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος έμπροσθεν των ΚΑΠΗ Δ. Τυρνάβου διαμορφώνεται με καθιστικούς χώρους, νησίδες πρασίνου, φωτιστικά και υλικά επίστρωσης τα οποία επεκτείνονται στα απέναντι πεζοδρόμια διασχίζοντας τον δρόμο και λειτουργώντας, παράλληλα, ως λωρίδες για τη μείωση της ταχύτητας.

-Στη συμβολή των οδών Κιλελέρ – Αγ. Γεδεών:

Στη συμβολή των οδών Κιλελέρ και Αγ. Γεδεών κατασκευάζεται μεγαλύτερο πεζοδρόμιο με καμπύλη τροχιά και διαμορφώνεται διάβαση πεζών επί της Κιλελέρ λίγο πριν την συμβολή με την Μ. Αντύπα.


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com

1 Trackback / Pingback

  1. Γ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ · Λάρισα Paidis.com Λάρισα ειδήσεις, νέα, ενημέρωση για Λάρισα. Τύρναβο, Ελ

Comments are closed.