ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ανακοίνωση της Δ.Ε. νομού Λάρισας των ΣΥΝΕΚ

Η πανδημία του κορονοϊού προσφέρεται ως ευκαιρία για τα νεοφιλελεύθερα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ που ξεκίνησε έναν πόλεμο αυταρχισμού, εκφοβισμού και καταπάτησης κεκτημένων ενάντια στους/στις εργαζόμενους/ες στην Εκπαίδευση. Οι απανταχού γαλάζιοι «άριστοι» δε διστάζουν να αναδειχτούν οι χρήσιμοι πρόθυμοι άνθρωποί τους.

Οι επιταγές ενός σκληρού νεοφιλελευθερισμού αναμειγνύονται με τον αυταρχισμό και την αδιαφορία ενός εμπαθούς απέναντι στον κλάδο Υπουργείου Παιδείας. Επιστέγασμα αυτής της πολιτικής είναι η απόφασή του υπουργείου για τη διεξαγωγή εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς και επιδιώκουν τον έλεγχο των δημοκρατικών διαδικασιών.

Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τον εκφυλισμό που επιχειρεί η κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας. Με βάση τις δημοκρατικές μας αρχές έχουμε ήδη δηλώσει πως αποσύρουμε τα ψηφοδέλτια μας από ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ. Δεν επιτρέπουμε η πανδημία να γίνει ο Δούρειος Ίππος στο κυνήγι που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ ενάντια στις δημοκρατικές αξίες και ερμηνεύουμε τις πράξεις της ως στοχοποίηση των εκπαιδευτικών του Δημόσιου σχολείου. Υπερασπιζόμαστε επίσης τον κλάδο απέναντι στη διαστρέβλωση που επιχειρούν τα συστημικά μέσα ότι διαμαρτυρόμαστε γιατί θέλουμε να διεξαχθούν οι εκλογές με σχολεία κλειστά, πράγμα που δεν ισχύει.

Ως επόμενα βήματα προτείνουμε και καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν θέση:

  1. Την ερχόμενη Τετάρτη οι παρατάξεις να φέρουν στο Δ.Σ. τις ατομικές δηλώσεις απόσυρσης υποψηφιοτήτων και τις συνολικές δηλώσεις απόσυρσης των συνδυασμών.
  2. Την ερχόμενη Πέμπτη να τις καταθέσουμε όλες οι παρατάξεις στη ΔΔΕ, εκφράζοντας συντονισμένα την αντίρρησή μας. Προτείνουμε παράσταση διαμαρτυρίας την ημέρα που θα καταθέσουμε την απόσυρση των συνδυασμών.
  3. Με συνεννόηση των υπευθύνων να γίνει το ίδιο την Παρασκευή στην ΠΔΕ για το ΑΠΥΣΔΕ.
  4. Ως ΕΛΜΕ να μην ορίσουμε εκπρόσωπο στις εφορευτικές επιτροπές και να καλέσουμε τους/τις συναδέλφους να μην αποδεχθούν να είναι μέλη των εφορευτικών επιτροπών.
  5. Να καλέσουμε τους συναδέλφους/ισσες σε αποχή, αν τελικώς πραγματοποιηθούν οι εκλογές.
  6. Την ερχόμενη Τετάρτη να καλέσουμε σε συνέντευξη τύπου τα τοπικά ΜΜΕ

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα «κάποιοι» διακινούσαν στα σχολεία πως οι ΣΥΝΕΚ δε θα αποσύρουμε τα ψηφοδέλτιά μας, ενώ τους ήταν γνωστή η θέση μας. Καλούμε τους συναδέλφους να θυμούνται και αυτά τα ψέματα που τους είπαν.

Η ΔΑΚΕ δημόσιου τομέα έβγαλε ανακοίνωση υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Η ΔΑΚΕ δεν έχει δεσμευτεί για την απόσυρση των ψηφοδελτίων της, όπως επίσης και η ΑΔΗΚ. Καλούμε τις παρατάξεις αυτές να ανακοινώσουν άμεσα την απόσυρση των συνδυασμών τους.

Στη ΔΔΕ Λάρισας έχει καταστρατηγηθεί κάθε έννοια νομιμότητας κατά τις τοποθετήσεις, αρχής γενομένης από την περιβόητη πράξη 60 που καταπατά την οργανικότητα των εκπαιδευτικών. Στις παραστάσεις της ΕΛΜΕ Λάρισας η πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ επέδειξε εμμονική προσκόλληση στον αρχικό της σχεδιασμό, γεγονός που προκάλεσε δεκάδες ενστάσεις, το πλήθος των οποίων καταγγέλθηκε ότι δεν εμφανίζει στα αιρετά μέλη. Ο εγκλωβισμός και η άρνηση υπαναχώρησης από πλευρά της οδήγησε στη δήλωση προς το ΔΣ βούλησης ικανοποίησης όλων των ενστάσεων, αποδεικνύοντας την αμηχανία της διοίκησης μπροστά στο ενδεχόμενο νομικής πλημμέλειας των πράξεων τοποθέτησης. Σημαντική απόδειξη αποτελούν οι συνεχείς ανακοινοποιήσεις της κατά παράβαση των τύπων μακροσκελούς πράξης 61.

Απότοκος των επιλογών της επιλεγμένης με κομματικά κριτήρια διοίκησης είναι οι συνεχείς και πολλαπλές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και η μη κάλυψη των κενών σε πολλά σχολεία. Στην τελευταία παράσταση του ΔΣ με απαξιωτικό τρόπο, φωνές και προσβλητικό ύφος δεν έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις ούτε για τη μη κοινοποίηση των κενών για τους/τις αναπληρωτές/τριες, ούτε για τη μη ανάρτηση των μορίων και των προτιμήσεων στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Λάρισας, ούτε για τις τοποθετήσεις της Ειδικής Αγωγής, ούτε για τον διαφορετικό τρόπο τοποθέτησης των ΠΕ04, ούτε για την άγνοια του ΠΥΣΔΕ για μέρος των τοποθετήσεων.

Καταγγέλλουμε την Διευθύντρια ΔΕ Λάρισας για τους χαρακτηρισμούς και τη συμπεριφορά της προς τα μέλη του ΔΣ, ως όφειλαν να κάνουν όλα τα μέλη της ΕΛΜΕ, αλλά η ΔΑΚΕ δεν καταγγέλλει την ΔΔΕ (ενίοτε τα μέλη της απαντούν αντί για τη διοίκηση στο ΔΣ) και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ καταγγέλλουν μόνο με τον όρο να καταγγείλουμε και τον πρώην ΔΔΕ μαζί λες και συνδιοικεί με τη νυν ΔΔΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ