Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Με την αρμόδια υφυπουργό Ζ. Ράπτη συναντήθηκε η Στ. Μπίζιου

Οι δομές Ψυχικής Υγείας της Λάρισας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η βουλευτής της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η κ. Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πραγματοποίησα μια συνάντηση εργασίας με την φίλη υφυπουργό κα Ζωή Ράπτη, με την οποία είχα την ευκαιρία να συζητήσω από κοντά την κατάσταση στο χώρο της ψυχικής υγείας, σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο.

Με την κα Ράπτη συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τις δομές της ψυχικής υγείας, τόσο στα νοσοκομεία της πόλης, όσο και εκτός. Καίριας σημασίας είναι η στήριξη των δομών με ιατρικό προσωπικό και σύντομα με την προσθήκη και νέων ψυχιάτρων, οι δομές αυτές θα ενισχυθούν σημαντικά, προσφέροντας ακόμα πιο ουσιαστικό έργο σε όσους το έχουν ανάγκη.

Η πολιτική του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο. Δεν νοείται ποιότητα ζωής χωρίς ψυχική υγεία και για αυτό, στόχος μας είναι η διασφάλιση της πρόσβασης όλου του πληθυσμού σε ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Με αφορμή την ψυχική υγεία και επειδή αναφέρονται και περιστατικά που συρρέουν με τον covid-19, θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μου, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας. Η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν ένα δεύτερο lockdown. Η πολιτεία κάνει από την πλευρά της ότι είναι δυνατόν για να διατηρήσει υψηλό το επίπεδο προστασίας της χώρας αλλά χωρίς την συμμετοχή όλων μας, δεν θα επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πιο αποτελεσματική ασπίδα ενάντια στον ιό είναι η ατομική ευθύνη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ