ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

Παρουσία της γ.γ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας η έκθεση «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» που συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό την Αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Νωρίτερα και στο περιθώριο της ομιλίας της στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου η κ. Σδούκου μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση και τόνωση της αγοράς των υποδομών με παράλληλη μείωση των αερίων του «θερμοκηπίου» και την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 850 εκ. ευρώ και στόχος μας είναι να συνεχισθεί και την επόμενη χρονιά με προϋπολογισμό ύψους 1 δις», ανέφερε η κ. Σδούκου, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετασθεί η δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος σε πληγέντες από τον «Ιανό».

Ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων, ενώ στην έκθεση συμμετέχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κουφώματα, τη θερμομόνωση, στη θέρμανση την ψύξη και τη σκίαση, το ζεστό νερό χρήσης με ΑΠΕ, την ενεργειακή αυτονομία, τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το smarthome και τις υπηρεσίες που αφορούν στις πολυκατοικίες.

Η δράση προβολής «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» είναι η πρώτη διοργάνωση του Επιμελητηρίου η οποία μέσα από οργανωμένα πενθήμερα events, επιδιώκει να φέρει σε άμεση επαφή καταναλωτές της Π.Ε. Λάρισας με τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο καθώς και έμπειρους τεχνικούς.

Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας οι εκθέτες έχουν αναπτυχθεί σε 34 περίπτερα, φροντίζοντας να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα από τον COVID-19, ενώ η έκθεση ολοκληρώνεται την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ