Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ 14ΧΡΟΝΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΈΚΤΟΡΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟ-ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Στη φωτογραφία ο νεαρός πιανίστας με τον καθηγητή του Χρήστο Λενούτσο

Διακρίθηκε στον 5ο πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής του Ομίλου ΟΥΝΕΣΚΟ

Το 1ο βραβείο απέσπασε ο 14χρονος Λαρισαίος πιανίστας Έκτορας Καράτζιος–Παπαϊωάννου, σπουδαστής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς μουσικής της χώρας μας, που διοργανώνει κάθε 2 χρόνια ο Όμιλος για την UNESKO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, θέλοντας να καταστεί αρωγός των νέων μουσικών ταλέντων της πατρίδας μας.

Ο νεαρός μαθητής της τάξης πιάνου του καθηγητή του ΔΩΛ Χρήστου Λενούτσου, διαγωνίστηκε ερμηνεύοντας τιτάνια έργα δεξιοτεχνικών και ερμηνευτικών απαιτήσεων, εκπλήσσοντας την επιτροπή για την ωριμότητα και την εσωτερική μουσική διαύγεια, που τον καθιστά σε έναν από τους σημαντικότερους νέους ερμηνευτές της χώρας μας. Εκτός από τη σπουδή υπερβατικής δεξιοτεχνίας του Φραντς Λιστ “Gnomenreigen”, οι “32 παραλλαγές σε ντο ελάσσονα“ του Μπετόβεν εξέπληξαν την επιτροπή για την ερμηνευτική αντίληψη και ωριμότητα που συναντά κανείς σε διακεκριμένους πιανίστες.

Καταξιωμένες μουσικές προσωπικότητες, μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού, μεταξύ των οποίων και η διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγήτρια στην Ανώτερη Σχολή Πιάνου του Ωδείου Αθηνών κ. Ντόρα Μπακοπούλου, αναγνώρισαν το εξαιρετικό μουσικό ταλέντο του νεαρού Λαρισαίου, βραβεύοντάς τον. Σημειωτέον ο νεαρός πιανίστας έχει διαγωνισθεί παλαιότερα και σε άλλους πέντε πανελλήνιους διαγωνισμούς, όπου απέσπασε, σε όλους ανεξαιρέτως, το 1ο βραβείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ