Ο ΕΛΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ «ΙΑΝΟΣ»

Τις πληγείσες περιοχές από  την έντονη βροχόπτωση στις 18 Σεπτεμβρίου της τοπικής Κοινότητας του Μικρού Βουνού της ΔΕ Κραννώνα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από γεωπόνους του ΕΛΓΑ και από το Δήμο Κιλελέρ. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε καλλιέργειες βάμβακος, καλομποκιού  και άλλων καλλιεργειών που υπέστησαν ζημιές και είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει το μέγεθος των καταστροφών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το ύψος του νερού σε κτηματικές περιοχές του Μικρού Βουνού ξεπέρασε  τα δύο μέτρα  σκεπάζοντας και αφανίζοντας κυριολεκτικά τις καλλιέργειες.

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χονδρονάσιος δήλωσε ότι  οι  αγρότες της περιοχής ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για την αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργειών από τη θεομηνία «Ιανός». Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση του ότι οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει τάχιστα, ότι οι εκτιμητές θα προβούν σε δίκαιες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών το φαινομένων, είδαν την παραγωγή τους να αφανίζεται κάτω από τα νερά.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο γεωπόνος του ΕΛΓΑ, επόπτης του Ν. Λάρισας, Γιώργος Σαμαράς, ο πρόεδρος της ΤΚ Μικρού Βουνού Δημήτρης Γκουτζιούλας και αγρότες της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ