ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΣΕ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Την ικανοποίησή του για την υπουργική δέσμευση για οριστική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης στα Φάρσαλα, ώστε να μπει τέλος στο χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της πόλης, εξέφρασε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στον κεντρικό σχεδιασμό, που περιλαμβάνει το έργο της κατασκευής δύο φραγμάτων στο Λουτσακόρεμα και το Κακλετζόρεμα, για το οποίο έχουν εκπονηθεί μελέτες από το Δήμο Φαρσάλων. Ο Λαρισαίος πολιτικός ζήτησε την επίσπευση ολοκλήρωσης των διαδικασιών και την κατά προτεραιότητα χρηματοδότησή του.

Ο κ. Κέλλας, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και δημοτικούς συμβούλους, όσο και με κατοίκους της πληγείσας από τον “Ιανό”, επαρχίας, ζήτησε, ακόμη, από τον Υπουργό Εσωτερικών τη χρηματοδότηση των έργων «αναβάθμισης δικτύου αποχέτευσης ομβρίων» για την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση της πόλης των Φαρσάλων, για τα οποία ο Δήμος υπέβαλλε πρόταση στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, που έχει αξιολογηθεί θετικά.

Στη συνέχεια, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, μετά από συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης από το ΥΠ.ΕΣ, τόσο των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην επαρχία, όσο και των αντιπλημμυρικών έργων που σχεδιάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αναλυτικότερα, στα έργα αποκατάστασης των εθνικών οδών Φαρσάλων – Λάρισας και Φαρσάλων – Βόλου, του δρόμου Φαρσάλων – Αχιλλείου – Διλόφου – Ναρθακίου και των επαρχιακών οδών Δέντρων – Ναρθακίου – Αγ. Αντωνίου – Σκοπιάς, Υπέρειας – Λόφου – Ευυδρίου, Λόφου – Πολυνερίου – Σταυρού, Σταυρού – Φαρσάλων, Βαμβακού – Ρηγείου – Ασπρόγειας, Κρήνης – Ευυδρίου.

Ακόμη, εστίασε στα προτεινόμενα έργα καθαρισμού υδατορεμάτων, όπως η αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου εντός της βαθειάς και ευρείας κοίτης του Ενιπέα ποταμού, η κατασκευή αντλιοστασίου και αγωγού απορροής ομβρίων στο Δ.Δ Υπέρειας και η αποκατάσταση βλαβών των τριών φραγμάτων του Ενιπέα ποταμού, καθώς και στις προτεινόμενες μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα του ποταμού Ενιπέα από την εκβολή του στον Πηνειό ποταμό μέχρι τη γέφυρα της Αμπελιάς (πεδινό τμήμα).

«Για την άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, απαιτείται η γενναία χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ, γι’ αυτό κ. Υπουργέ σας καλώ να εξετάσετε κάθε δυνατή πηγή ενίσχυσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρικάκος αναγνωρίζοντας το έκτακτο της  κατάστασης στην οποία βρίσκεται η επαρχία Φαρσάλων μετά τη θεομηνία, δεσμεύτηκε να εξετάσει σοβαρά κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης του σχεδιασμού του Δήμου Φαρσάλων και της Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να επιλυθούν οριστικά τα χρόνια  προβλήματα υποδομών της επαρχίας και να θωρακιστεί απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Από την συνάντηση εργασίας Κέλλα – Θεοδωρικάκου, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και το θέμα της υλοποίησης του φράγματος της Σκοπιάς, με τη χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην άμβλυνση του υδατικού ελλείμματος της επαρχίας και θα προσφέρει αντιπλημμυρική θωράκιση στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, ενημερώθηκε από τον  Υπουργό Εσωτερικών για το νέο νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει αλλαγές στο ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο δημόσιο, με ετήσιες γραπτές εξετάσεις “καθιστώντας ταχύτερη και αντικειμενικότερη την επιλογή του προσωπικού στο δημόσιο τομέα”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ