ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟΝ ΒΡΥΟΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αφορά εργασίες στο κοινοτικό κατάστημα που επρόκειτο να γίνουν και δεν έγιναν ποτέ…

Αυτοψία στο κοινοτικό κατάστημα του Βρυοτόπου στο οποίο σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου περί απευθείας ανάθεσης εργασιών, τον Ιούλιο του 2020, επρόκειτο να γίνουν εργασίες συντήρησης συνολικού προϋπολογισμού 21.000 € με ΦΠΑ, πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης ύστερα από οχλήσεις που δέχτηκαν από κατοίκους του χωριού που ήθελαν να ενημερωθούν για τα έργα που έγιναν.

Κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι επικεφαλής της Δράσης Πολιτών και της Πόλης που Θέλουμε Στ. Ροντούλης και Αθ. Αμάρι και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  Χρίστος Μάμμος, ήταν παρόντες η πρόεδρος του Τ.Σ. Βρυοτόπου Στ. Γκουντουβά και οι Τ.Σ. Ν. Κοντσιώτης και Ευθυμία Κωτούλα – Παπαζιάκα.

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης όπως αναφέρουν με έκπληξη διαπίστωσαν ότι από τα προβλεπόμενα στη σύμβαση που υπέγραψε ο δήμαρχος με τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην οποία ανατέθηκε το έργο δεν έγινε σχεδόν τίποτα και πιο συγκεκριμένα:

Στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου που συνόδευαν την απόφαση του δημάρχου οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν ήταν οι παρακάτω:
1. Αποξήλωση και απομάκρυνση πλακιδίων δαπέδου και επανατοποθέτηση (130 τ.μ.Χ30€/τ.μ=3.900€) : 3.900,00 που δεν φάνηκε να έγιναν εκτός και αν έγιναν στο τμήμα των τουαλετών
2. Γυάλισμα δαπέδου (μωσαϊκών & μαρμάρινων 90 τ.μ. περίπου): 500,00 το οποίο έγινε στο χώρο που λειτουργεί η κοινότητα και θα στεγαστεί το ιατρείο
3. Αποξήλωση και απομάκρυνση ψευδοροφών: 935,00 δεν έγινε
4. Κατασκευή νέας ψευδοροφής 3.000,00 δεν έγινε
5. Αντικατάσταση 3 θυρών αλουμινίου) (3Χ400): 1.200,00 δεν έγινε
6. Αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου (6Χ500): 3.000,00 δεν έγινε
7. Χρωματισμοί εσωτερικών χώρων: 1.500,00 έγιναν μόνο στο κοινοτικό γραφείο
8. Χρωματισμοί εξωτερικών χώρων : 1.700,00 έγιναν μόνο στην πρόσοψη του κοινοτικού γραφείου – ιατρείου, αφού το υπόλοιπο κτίριο όπως διαπιστώθηκε είναι μαύρο λόγω της υγρασίας και του γεγονότος ότι παραμένει επί πολλά έτη άβαφο.
9. Αποξήλωση και αντικατάσταση ειδών υγιεινής- υδραυλικά: 1.200,00 έγινε.

Σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης το σύνολο της δαπάνης εργασιών, όπως αναφέρονται στη σύμβαση είναι: 16.935,00 Χ 24% ΦΠΑ 4.064,40€=20.999,40€ τα οποία και πληρώθηκε ο εργολάβος και μάλιστα όπως σημειώνουν μετά από ενημέρωση που είχαν η πληρωμή έγινε με “εντέλλεσθε” ενέργεια που τον καθιστά καθ’ όλα υπεύθυνο για το έργο και την πληρωμή του. 

Οι κ.κ. Ροντούλης, Αμάρι και Μάμμος, σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το σκάνδαλο, όπως το χαρακτήρισαν, μιλώντας για μία απαράδεκτη ενέργεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής που κατασπατάλησε χρήματα του δήμου σε ανύπαρκτο έργο, αφού από το συνολικό έργο των 21.000 € ζήτημα να έγιναν με τους καλύτερους υπολογισμούς εργασίες αξίας 4.000 €, σημειώνοντας ότι θα φέρουν το θέμα άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή, ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν και στη δικαιοσύνη ζητώντας παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία σοβαρότατη καταγγελία της αντιπολίτευσης που, όπως ανέφεραν δεν αφορά την απόφαση να επαναλειτουργήσει το ιατρείο, αλλά αυτή καθ΄αυτή την ανάθεση ενός ανύπαρκτου έργου που κόστισε στο δήμο 21.000 € και σίγουρα θα πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ