Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας που υποστηρίζει οτι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση ψήφισε τους ίδιους νόμους τώρα εμπαίζει το λαό με προτάσεις μομφής

Η Νέα Δημοκρατία εισηγήθηκε και ψηφίζεται στη Βουλή ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που οδηγεί στη ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των υπερχρεωμένων δανειοληπτών και επιτρέπει την αρπαγή, ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα χιλιάδες συμπολίτες μας θα χάσουν το σπίτι τους, μετατρεπόμενοι σε ενοικιαστές στην ίδια τους την ιδιοκτησία, και  μάλιστα θα υπόκεινται και σε έξωση από αυτήν, σε περίπτωση που δε θα μπορούν να πληρώσουν το μίσθωμα. Κινδυνεύουν δε με κατάσχεση εσόδων τους από μισθούς, συντάξεις και επαγγελματική δραστηριότητα, εάν το εισόδημά τους υπερβαίνει τα 611 € (!).

Σε μία εποχή, που το Ιδιωτικό χρέος της χώρας υπερβαίνει κατά πολύ το ΑΕΠ φτάνοντας τα 234 δις €, η κυβέρνηση, αντί να λάβει μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και επανεκκίνησης της οικονομίας, προωθεί ρυθμίσεις διευκολύνοντας τις τράπεζες να αρπάξουν τα πάντα. Η προώθηση των ρυθμίσεων αυτών, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό, στο 3 ο μνημόνιο, ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και κατέστησε ιδιώνυμο αδίκημα τη διαμαρτυρία ενάντια σ’ αυτούς.

Με αυτούς τους νόμους που ψήφισε, οδήγησε στα δικαστήρια δεκάδες αγωνιστές και στελέχη της ΛΑΕ σε όλη τη χώρα για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της πρώτης κατοικίας.

Είναι λοιπόν καθαρός εμπαιγμός εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα η πρόταση μομφής, κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, όταν ο ίδιος ως πρωθυπουργός ξεκίνησε όλη αυτή τη διαδικασία, κατά τη διάρκεια δε της διακυβέρνησής του, εκπλειστηριάστηκαν χιλιάδες πρώτες λαικές κατοικίες στον τόπο μας.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και όλα τα μνημονιακά κόμματα εμπαίζουν το λαό με κινήσεις εντυπωσιασμού, ενώ συμφωνούν στη βάση της πολιτικής τους, όπως απεδείχθη και από την υπερψήφιση του 3 ου μνημονίου.

Η Λαϊκή Ενότητα, αλλά και άλλοι αγωνιστές, που παλέψαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και στην αρπαγή της πρώτης κατοικίας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απαιτώντας:

  • Βαθειά σεισάχθεια στο Ιδιωτικό χρέος, με λήψη συγκεκριμένων μέτρων, ώστε να ανακουφιστούν τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και να επανεκκινηθεί η οικονομία.
  • Νομοθετική κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ