12 ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 511 ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ RAPID TESTS ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Νέα τεστ την Τρίτη στην πλατεία Ταχυδρομείου

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γίνεται γνωστό πως προέκυψαν 12 θετικοί στον ιό (5 άνδρες και 7 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη) εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, με αφορμή τη διενέργεια 511 rapid tests που έγιναν το πρωί του Σαββάτου στη Λάρισα

Συνεργεία του ΕΟΔΥ ξεκίνησαν από τις 9 περίπου το πρωί τη λήψη δειγμάτων, ενώ επιτόπου έσπευσαν ο Περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, με τον Κ. Αγοραστό να σημειώνει πως στη Λάρισα έφτασαν συνολικά 2.400 τεστ, ενώ στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δεκάδες Λαρισαίοι.

«Προχωρήσαμε άμεσα σε ενεργοποίηση της διαδικασίας για να κάνουμε μια ιχνηλάτηση, μια δειγματοληψία για την διάδοση του κορωνοϊού σε τυχαίο πληθυσμό, ωστόσο θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας πως τα κύρια εργαλεία μας είναι η μάσκα, η τήρηση των αποστάσεων όπως και η τήρηση των κανόνων υγιεινής», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

«Όλοι είμαστε εν δυνάμει ασθενείς. Ουδείς άτρωτος και το μόνο εργαλείο προφύλαξης είναι οι κανόνες. Εμβόλιο δεν υπάρχει», πρόσθεσε με νόημα ο Περιφερειάρχης.

ΝΕΑ ΤΕΣΤ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό λόγω της αυξημένου ενδιαφέροντος η δωρεάν μαζική δειγματοληψία με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests) θα πραγματοποιηθεί και πάλι την Τρίτη 27/10 από ώρα 09.00 π.μ έως 15.00 μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου, μπροστά από την Ιατρική Σχολή.

Η δράση διοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, την 5η ΥΠΕ και τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του  covid-19.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ