Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ …”ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ”

Κριτική άσκησε η Ευ. Λιακούλη στην ομιλία της στη Βουλή

«Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ μόνο ως προς το πρόσωπο του ‘’τσάρου’’ της οικονομίας, του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ωφελεί τόσο την κυβέρνηση, όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση, σε ένα προδιαγεγραμμένα ισόπαλο παιχνίδι», υπογράμμισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στην σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, συμπληρώνοντας ωστόσο πως ταιριαστοί τίτλοι για την διαδικασία θα ήταν και:

«’’Το φίδι που δαγκώνει την ουρά του’’, ‘’ο κύκλος που τετραγωνίζεται’’, ή ‘’η τρύπα στο νερό’’…».

Παράλληλα, η βουλευτής Λάρισας τόνισε: «Ποιος αλήθεια δεν καταλαβαίνει ότι η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, από την στιγμή που μέμφεται μονάχα έναν Υπουργό είναι μόνο ένας μικρονοϊκός πολιτικάντικος τακτικισμός; Ήδη ακούω τον  βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης από την κυβέρνηση, κι από τα έδρανα των βουλευτών της συμπολίτευσης, που νιώθουν αφενός δικαιωμένοι για τις υπόλοιπες εκφάνσεις της κυβερνητικής πολιτικής τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θίγει και αφετέρου συσπειρώνονται και ενώνονται εκ νέου. Εκεί φαίνεται να καταλήγει μια κατά τα άλλα, εξαιρετικής σπουδαιότητας κοινοβουλευτική διαδικασία, την οποία τόσο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ΝΔ σκότωσαν, από κοινού και εκ προμελέτης…».

Η Ευαγγελία Λιακούλη χωρίς «να μασήσει τα λόγια της» περιέγραψε τους δύο πολιτικούς «θύτες», οι οποίοι μέσω της πρότασης δυσπιστίας δοκίμασαν τα πολιτικά αντανακλαστικά των πολιτών, όπως και τα όρια της ευπιστίας τους: «ο ΣΥΡΙΖΑ: Ανερμάτιστος, δίχως συνοχή, δίχως ολοκληρωμένο σχέδιο παράθεσης ολοκληρωμένης κυβερνητικής αντιπρότασης, έρμαιο των μεταλλαγμένων συνιστωσών του, των πρώην ‘’πρωτοκλασάτων’’ που σήμερα ξεπέφτουν, συμπαρασύροντας ολόκληρη σειρά παλιών στελεχών, των παλιών θεωρητικών στελεχών του, που αποτελούν πια ‘’φωνή βοώντος εν τη ερήμω’’, των πρώην πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που σήμερα παρουσιάζονται ‘’βασιλικότεροι του βασιλέως’’,-  αυτούς που κυρίως προέταξε και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς ως πιο ταιριαστό ζεύγος ‘’γενίτσαροι εναντίον Τσάρου’’, – της συνιστώσας  των πρώην στελεχών της ανανεωτικής Αριστεράς, των ενσωματωμένων light ακροδεξιών των ΑΝΕΛ, που καμιά ‘’Γέφυρα’’ και καμιά ‘’Προοδευτική Συμμαχία’’ δεν μπορούν να ξεπλύνουν, αλλά δημιουργούν τελευταία και κεντροδεξιοαριστερές συνιστώσες, που γελά ο κάθε πικραμένος…».

Αλλά και για την κυβέρνηση η κριτική της Λαρισαίας βουλευτή δεν ήταν λιγότερο οξεία: «η κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε λίγο, ούτε πολύ, σύμπασα αυτές τις ημέρες, παρελαύνει από το βήμα της Βουλής, περήφανη και με στεντόρια φωνή, μαζί με τους συμπολιτευόμενους βουλευτές της, υπερασπίζεται έναν Υπουργό της, που δεν έκανε τίποτα άλλο …από το αυτονόητο για μια δεξιά Κυβέρνηση: το θέλημα των πραγματικών κυβερνώντων, δηλαδή των τραπεζών. ‘’Γεννηθήτω το θέλημά Σας’’ είπε στις τράπεζες , ο κ Υπουργός με το νομοσχέδιό του, για δήθεν  ‘’Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας’’, που αποτέλεσε και την θρυαλλίδα για την κατάθεση πρότασης μομφής, προς το πρόσωπό του».

Το σφυροκόπημα της Ευαγγελίας Λιακούλη για τα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης δεν σταμάτησε εκεί.

«Η σημερινή κυβέρνηση ολισθαίνει από στραβοπάτημα σε στραβοπάτημα, από ατασθαλία σε ατασθαλία, από αδεξιότητα σε αδεξιότητα, και που συνολικά όλες οι ενδείξεις – που σιγά σιγά καταλήγουν σε αποδείξεις – καταδεικνύουν συνολική έλλειψη οράματος και απίστευτα ελαφριά προσέγγιση των προβλημάτων της χώρας, με τη λογική της ‘’day by day’’ επίλυσης. Σε τι να πρωτοαναφερθώ; Στο ανεκδιήγητο ‘’σκόιλ ελικίκου’’ και ‘’μέτζη του νέουκτη’’ και τα αλαμπουρνέζικα των προγραμμάτων της υποτιθέμενης επιμόρφωσης; Στο ‘’ξεστήσιμο’’, ‘’ξαναστήσιμο’’ και ‘’ξαναχτίσιμο’’, πλέον, του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχεδόν αποκλειστικά με μετακλητούς υπαλλήλους – κι εκλεκτούς της ΝΔ – που ‘’κόβουν και ράβουν’’; Ή στο φιάσκο του περιβόητου ‘’Επιτελικού Κράτους’’, που τείνει να καταστεί μακρύς βραχίονας των εξυπηρετήσεων του «Μαξίμου Α.Ε.»; Ή να θυμηθούμε τα εθνικά θέματα, όπου το τουρκικό ωκεανογραφικό «ORUC REIS» τείνει να εκτελεί πλέον το τοπικό δρομολόγιο στα νησιά της ελληνικής «άγονης γραμμής». Πέρα –δώθε, μέσα –έξω, ανενόχλητο εντελώς;»

Καταλήγοντας η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε πως ο κ. Σταϊκούρας με το νομοσχέδιό του, μπορεί να μην έδωσε τελικά «δεύτερη ευκαιρία» στους δυσκολεμένους από την οικονομική κρίση συμπολίτες μας, ωστόσο ένας συνάδελφός του, ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε «δεύτερη ευκαιρία», με κατάπτυστη τροπολογία – «πλυντήριο», σε καταδικασμένους αυτοδιοικητικούς ή έστω υπό διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

«Εξαλείφθηκαν, μονοκονδυλιά, πειθαρχικές και ποινικές διώξεις αιρετών και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, σε βάθος χρόνων, ακόμη και κακουργημάτων, με αντικείμενο κατάχρησης εκατομμυρίων, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου! Και όλως τυχαίως τη διάταξη υπερψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ… Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, συνιστούν …σκόνη πλυντηρίου, για ακόμη «λευκότερα λευκά» (μητρώα) σε ποινικές διώξεις αιρετών της Αυτοδιοίκησης, με μόνο το Κίνημα Αλλαγής να ψηφίζει εμφατικά ΟΧΙ, διασώζοντας την τιμή του πολιτικού κόσμου», υπογράμμισε εμφατικά η Λαρισαία βουλευτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ