Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ

Σκληρή κριτική του Τ. Τσιαπλέ κατά τη διάρκεια ομιλίας σε εκδήλωση του ΚΚΕ στον Τύρναβο

Σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Τυρνάβου του ΚΚΕ, μίλησε σήμερα Κυριακή 25/10/2020 ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Ο κ. Τσιαπλές άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία, υποστηρίζοντας ότι η αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας έχει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής, που έπαιξε την υγεία του λαού στον τζόγο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που έκανε «εκπτώσεις» στα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας. Ενώ για τα όσα υποστηρίζει ο πρωθυπουργός περί ετοιμότητας επεσήμανε:

Η μόνη ετοιμότητα όμως που βλέπουμε είναι η απόφαση για χρήση μάσκας και οι τοπικές καραντίνες, ενώ τα μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τέστ στον πληθυσμό φθάνουν μόλις στο 15%. Στους χώρους δουλειάς, στις ιδιωτικές κλινικές, στα σχολεία, στους χώρους άθλησης, στα ΜΜΜ, στους τόπους κατοικίας, στις δομές ηλικιωμένων, Ρομά και προσφύγων – μεταναστών, είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης µαζικών κρουσµάτων.

Η μόνη ετοιμότητα που βλέπουμε, είναι η ετοιμότητα της κυβέρνησης να αξιοποιεί την πανδημία για να επιβάλει μια σειρά αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, αντι για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αφού σε πολλούς απ’ αυτούς, ιδίως σε μεγάλους, οι εργαζόμενοι δουλεύουν ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ορισμένοι μεγαλοεργοδότες κρύβουν κρούσματα, απαιτώντας ακόμη και την προσέλευση στη δουλειά εργαζομένων που έπρεπε να είναι σε καραντίνα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα ελληνοτουρκικά τονίζοντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Οι αρνητικές για τους λαούς εξελίξεις που ζούμε σήμερα, στη χώρα μας, στο Αιγαίο, στη Ν/Α Μεσόγειο, στον ευρύτερο περίγυρο της, που επεκτείνεται απ’ τον Αραβικό Κόλπο και την Βόρεια Αφρική μέχρι τα Βαλκάνια και τις Βαλτικές Χώρες, με αμφισβήτηση και αλλαγή συνόρων, πολεμικές συγκρούσεις σε εξέλιξη ή προετοιμασία, πολύμορφες επεμβάσεις, χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, καταστροφές και εκατομμύρια πρόσφυγες, απορρέουν από τους άγριους ανταγωνισμούς ιμπεριαλιστικών ενώσεων, κρατών (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσίας, Τουρκίας, Κίνας, Ισραήλ, Αιγύπτου, Ελλάδας), διαφόρων μονοπωλίων, για τον έλεγχο του πετρελαίου, του φυσικού αερίου από τους ενεργειακούς κολοσσούς, επίσης των λιμανιών, των δρόμων περάσματος των αγωγών, την εμπλοκή των αστικών τάξεων της περιοχής που επιδιώκουν τη γεωστρατηγική τους αναβάθμιση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εξελίσσεται και η αντιπαράθεση των αστικών τάξεων Τουρκίας-Ελλάδας, η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας με την αμφισβήτηση συνόρων και διεθνών συνθηκών.  Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ αλλά και δυνάμεων της Ε.Ε, όπως η Γαλλία, με επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης, είναι παράγοντας που κάνει πιο επικίνδυνη την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Για να διαβάσετε όλη την ομιλία του κ. Τσιαπλέ πατήστε ΕΔΩ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ