ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ανακοίνωση του δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας

Η 7η Οκτωβρίου 2020 αποτελεί μία ιστορική μέρα. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί ένα νέο ορόσημο για τη Δημοκρατία στη χώρα μας και θέτει επιτακτικά το καθήκον για την απόλυτη ηθική και πολιτική απομόνωση των φασιστών και όσων αυτοί πρεσβεύουν.

Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να θυμάται πάντα ότι μία συμμορία ναζιστών, φασιστών, εγκληματιών, μαχαιροβγαλτών βρέθηκε στα έδρανα της ελληνικής βουλής και μάλιστα  έφτασαν να  κάνουν συνεργασίες με διάφορα κοινοβουλευτικά  κόμματα!! Με έπαρση και ζαλισμένοι από το ύψος της κοινοβουλευτικής τους θέσης τραμπούκιζαν και αμφισβητούσαν το ίδιο αυτό το δημοκρατικό πολίτευμα.

Οι πολυάριθμες φασιστικές επιθέσεις εναντίον απλών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων μετανάστες, πρόσφυγες, μέλη πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, συνεχίστηκαν μέχρι και τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.

Δυστυχώς χρειάστηκε να έχουμε θύματα για να αφυπνιστούμε ως κράτος και κοινωνία και να καταλάβουμε το μέγεθος του κινδύνου που προέρχεται από τους κήρυκες του μίσους, της βίας, του φασισμού και του ρατσισμού.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, όποιο κι αν είναι το ιδεολογικό του υπόβαθρο.

Η καταδίκη του φασιστικού και ναζιστικού μορφώματος είναι η αρχή μιας μακράς πορείας, στην οποία το σχολείο και εν γένει ο θεσμός της Εκπαίδευσης οφείλει να πρωτοπορεί. Μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα χρέος μας είναι να διαμορφώνουμε πολίτες με δημοκρατικά ιδεώδη  που έχουν κατακτήσει την ιστορική γνώση και έχουν αναπτύξει την κριτική σκέψη και συνείδηση, ώστε να κάνουν πραγματικότητα το Ποτέ ξανά φασισμός, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ναζισμός.

Οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε απέναντι στον φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τασσόμαστε ανένδοτοι σε αυτό το δημοκρατικό καθήκον κάθε μέρα, μέσα στις τάξεις για το καλό των παιδιών και την ελπίδα του κόσμου.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com