ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ «ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ» ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Το υποχρεωτικό άνοιγμα των καταστημάτων για όλους στις 10 το πρωί από σήμερα Τρίτη μπορεί να ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, όπως όμως κατέγραψε ο φακός του Δ. Καστανάρα οι Λαρισαίοι καταναλωτές μάλλον πιάστηκαν… αδιάβαστοι, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν για τις αγορές τους νωρίτερα βρίσκοντας κλειστά τα καταστήματα.

Οι πρώτες ουρές δεν άργησαν να δημιουργηθούν στην αγορά της πόλης, με αρκετούς ξαφνιασμένους, αλλά και λόγω των μέτρων, να βάζουν με το νου τους τα χειρότερα.

Το… μυστήριο δεν άργησε να λυθεί, οι καρδιές επέστρεψαν στη θέση τους και οι Λαρισαίοι ενημερωμένοι πια για τη νέα συνθήκη κινήθηκαν στην αγορά της πόλης «μασκοφόροι» για τα ψώνια τους.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Εν τω μεταξύ σε νέα ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνεται ότι οι καταστηματάρχες που δεν θα συμμορφωθούν και δεν τηρήσουν τα νέα περιοριστικά μέτρα θα κληθούν να πληρώσουν αυστηρά πρόστιμα. Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:

“Για τη Λάρισα όπως και για όλες της περιοχές της Ελλάδας που έχουν υπεισέλθει στο επίπεδο υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (πορτοκαλί), της Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ. 64450/11-10-2020, οι υποχρεώσεις των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, και για όσο είναι στο πορτοκαλί επίπεδο, με βάση το ΦΕΚ 4709/23-10-20 είναι οι εξής: 

  1. Έναρξη λειτουργίας καταστημάτων λιανικού εμπορίου στις 10 π.μ.

Γι΄αυτό το λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ενημερώνει τους συναδέλφους ότι πρέπει υποχρεωτικά να μεταθέσουν το άνοιγμα των καταστημάτων τους στις 10:00 π.μ.

Το υπόλοιπο ωράριο παραμένει ως έχει.

Επίσης ισχύει υποχρεωτικά για όλους

  1. Υποχρεωτική μάσκα για όλους (πωλητές/καταναλωτές/κοινό) παντού (σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους).
  2. 4 άτομα έως 100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον (εκτός του καταστηματάρχη και του προσωπικού).
  3. Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και διασφάλιση μη σχηματισμού ουράς άνω των 5 ατόμων.
  4. Απαγόρευση πώλησης αλκοόλ κατά τις ώρες 00.00 με 05.00.
  5. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 έως τις 05.30.

Ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος απευθύνει έκκληση σε όλους τους συναδέλφους της Λάρισας για την υπεύθυνη και αυστηρή εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων, καθώς αναμένονται έλεγχοι και αυστηρά διοικητικά πρόστιμα, ώστε να μην οδηγηθεί η Λάρισα στο κόκκινο και να αποφεύγει ένα τοπικό lockdown

Μένουμε ασφαλής”.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ