1.391 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 1.216 ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

5 ασθενείς εντοπίστηκαν στο δήμο Τυρνάβου το τελευταίο 15ημερο – Ακρως ενδιαφέροντα τα στοιχεία της επιδημιολογικής έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφέρεια

Εκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) στη Θεσσαλία τόσο το διάστημα από την 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα, με επιμέρους στοιχεία για το τελευταίο 15ημερο που τα κρούσματα εμφάνισαν έξαρση, όσο και για το διάστημα από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα η περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID- 19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί από την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ της 5ης Υ.Π.Ε. από την 14η Μαρτίου έως τις 17 Οκτωβρίου 2020. Η παρούσα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) συντάσσεται σε συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Συντονιστικού Κέντρου COVID-19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από 1η Αυγούστου ισούται με 1116 εκ των οποίων τα 437 (37.4%) εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης, τα 270 (28.2%) εντοπίστηκαν από αυτόβουλη προσέλευση των ασθενών, τα 68 (5.9%) είναι ορφανά και τα 395 (33.5%) αδιευκρίνιστα.

Η έκθεση περιλαμβάνει πολλά και άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για την εικόνα της νόσου και στατιστικές πληροφορίες χρήσιμες για όλους.

Για να δείτε την έκθεση πατήστε ΕΔΩ

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ