50 ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Έκτακτη ενημέρωση για τον Covid-19 από τη δημοτική αρχή μετά την ανακοίνωση της επιδημιολογικής έκθεσης

Από το Δήμο Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην επικράτεια του δήμου είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη λόγω του επιδημιολογικού φορτίου του Νομού Λάρισας, το οποίο έχει οδηγήσει στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) το σύνολο του νομού.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων στο Νομό Λάρισας ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των νέων έως 29 ετών.
Στο Δήμο Ελασσόνας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει καθημερινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας και βάσει της έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, από τις 14/3/2020 έως τις 24/10/2020 παρουσιάστηκαν πενήντα (50) θετικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Τα 23 από αυτά συνδέονται με αθλητική ομάδα, η οποία τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό μαζί με δεκάδες άλλες στενές επαφές των κρουσμάτων. Τα υπόλοιπα 27 συνδέονται με τις ήδη γνωστές συρροές στις κοινότητες Καρυάς, Καλυβίων και Ελασσόνας, οι οποίες περιορίστηκαν επαρκώς στο στενό κύκλο των κρουσμάτων.

Την αμέσως προσεχή Πέμπτη συμπληρώνεται ο κρίσιμος χρόνος των 14 ημερών για το μεγαλύτερο αριθμό των κρουσμάτων και των στενών επαφών που είχαν τεθεί σε καραντίνα, επομένως θα επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια στα σχολεία και στους χώρους εργασίας τους.
Επισημαίνεται με ιδιαίτερη έμφαση ότι όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ή τέθηκαν σε καραντίνα λόγω στενής επαφής, πρέπει να επιστρέψουν στο εργασιακό τους περιβάλλον χωρίς ενοχές. Κανείς δεν πρέπει να στοχοποιήσει τα κρούσματα ή τις στενές επαφές, γιατί κανείς δεν ήρθε σε αυτή τη θέση με τη θέλησή του. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς.

Υπενθυμίζεται για ακόμη μια φορά ότι τα μέτρα προστασίας αφορούν το σύνολο των πολιτών και ο καθένας πρέπει να φροντίζει να μην αποτελέσει κρίκο της αλυσίδας μετάδοσης.
Όσοι εμφανίζουν συμπτώματα του νέου κορωνοϊού (πυρετό, ξηρό βήχα, καταβολή), μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας για εξέταση και υποβολή σε τεστ μοριακού ελέγχου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ