ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΑΥΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

Ανακοίνωση του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

H ομόφωνη ετυμηγορία του Εφετείου της Αθήνας ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση δικαιώνει όλους εκείνους που όρθωσαν το Ανάστημά τους μπροστά στο τέρας του φασισμού. Ένας ένας, πλέον οδηγούνται στο κελί της φυλακής οι ναζί εγκληματίες, έπειτα από σχεδόν 5,5 χρόνια εκδίκασης της εγκληματικής δράσης τους.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης χαιρετίζει την δικαστική απόφαση καλώντας παράλληλα να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός, αφού το ύπουλο μικρόβιο του φασισμού παραμονεύει.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι που η μαρτυρική Τσαριτσάνη, με τους σκληρούς αγώνες και τις θυσίες το πρωινό της Κυριακής 10 Μάρτη 2013 όρθωσε το μπόι της απέναντι στη σιχαμερή και αποκρουστική ιδεολογία του Φασισμού!

Στις 10 Μάρτη του 2013, 70 χρονιά μετά από τη θηριωδία της 12 Μάρτη 1943, η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή πήγε να εκτελέσει για δεύτερη φορά τους ήρωες προγόνους μας. Εκπρόσωποι της με τον καταδικασμένο βουλευτή Αλεξόπουλο είχαν το θράσος να εμφανιστούν στο χώρο της εκδήλωσης, έχοντας μάλιστα ως πρόθεση να προβούν σε κατάθεση στεφάνου. Θέλησαν να προκαλέσουν με την παρουσία τους και να προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών.

Δεν τους πέρασε όμως, χάρη στην αποφασιστικότητα του λαού της Τσαριτσάνης που αντέδρασε άμεσα και σύσσωμων των φορέων του τόπου, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση τους.

Με αποφασιστικότητα – και όπως όφειλε να κάνει – ο Μορφωτικός Σύλλογος ήταν εκεί. Με δική του ευθύνη διοργάνωσε τελικά την εκδήλωση για να τιμήσει τους νεκρούς. Η Χρυσή Αυγή μπροστά σε όλη την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί αποχώρησε με την ουρά στα σκέλια.

Η Τσαριτσάνη τότε στάθηκε στο ύψος της, με περηφάνια και με αγωνιστικότητα δίδαξε και έστειλε μια αχτίδα ελπίδας σε όλο τον Ελληνικό Λαό. Εκείνο το πρωινό ο λαός της Τσαριτσάνης τίμησε τους νεκρούς του, όπως τους άξιζε.

ΚΑΤΩ ο φασισμός, αυτή η βρωμερή ιδεολογία που σπέρνει το μίσος, το ρατσισμό, τη διχόνοια, που χύνει δηλητήριο στα μυαλά και τις ψυχές των ανθρώπων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ