ΜΗΝΥΜΑ ΑΘ. ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ: ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ

Γεμάτη η ιστορία μας από μεγάλα «ΟΧΙ». Μεγάλα «ΟΧΙ» όταν ένα «ναι» θα ήταν τόσο εύκολο, τόσο ανέξοδο. Μεγάλα «ΟΧΙ» που τα είπε ένας κάθε φορά, αλλά τα έκαναν πράξη πολλοί: από τη Σαλαμίνα έως το Ύψωμα 731, από τις Θερμοπύλες ως την Πίνδο, η Ελληνική Εποποιία εκτείνεται απαράμιλλη στους αιώνες.

Και μας συγκινεί γνήσια και ειλικρινά: τότε που με καμάρι απαγγέλλαμε το ποίημα στη σχολική γιορτή, τότε που με τιμή παρελαύναμε με τη σημαία σφιχτά στα χέρια, ακόμα και σήμερα που η μνήμη των «ευκλεώς αγωνιζομένων και ηρωικώς πεσόντων» δεν τιμήθηκε ως είθισται. Κι αν οι συνθήκες μας ξενίζουν, το μήνυμα που μας στέλνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα η Ιστορία είναι άθικτο και αρραγές: για κάθε γενιά, για κάθε κοινωνία, έρχεται μια μέρα που «πρέπει να πει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι».

Όχι, λοιπόν, στις απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας, όχι στην αλλοίωση της συλλογικής συνείδησης από κάθε είδους τηλεοπτική υποκουλτούρα, όχι στην αλλοίωση της ελληνορθόδοξης ταυτότητας από δήθεν γκουρού «αυτοβελτίωσης», «life coaching» και νέας γενιάς ανεπάγγελτων «influencers», όχι στην κατάργηση κάθε έννοιας ιδιωτικότητας από την ανελέητη έκθεση στα κοινωνικά δίκτυα.

Η μεγαλύτερη τιμή σε όσους χάθηκαν είναι η προσήλωση στους αγώνες του σήμερα. Είναι η συλλογική προσήλωση στα δύσκολα «ΟΧΙ», σε εκείνες τις αποφάσεις που καθορίζουν την πορεία μιας ολόκληρης γενιάς.

Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Ελλάδα μας!

Αθηνά Π. Σιαφαρίκα
Δικηγόρος
Πολιτευτής Ν. Λαρίσης, ΝΔ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ