ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Είναι ημέρα μνήμης του μεγαλύτερου ΟΧΙ στην ιστορία του Έθνους μας. Ένα ΟΧΙ που συμβολίζει τη διαχρονική πίστη μας στις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ένα ΟΧΙ εθνική παρακαταθήκη, που μας υπενθυμίζει ότι με εθνική ομοψυχία και αποφασιστικότητα μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια.

Είναι ημέρα τιμής των ηρώων προγόνων μας που αρνήθηκαν να παραδώσουν την πατρίδα στον κατακτητή και με την αυτοθυσία τους έγραψαν το έπος του 1940, που έγινε παράδειγμα προς μίμηση και σημείο αναφοράς σε ολόκληρο τον κόσμο.

80 χρόνια μετά και εν μέσω προκλήσεων, το μήνυμα των προγόνων μας είναι πιο επίκαιρο ποτέ. Είναι χρέος όλων μας με αίσθημα ευθύνης και ομοψυχία να αντιμετωπίσουμε ότι μας απειλεί.

Σήμερα βιώνουμε όλοι μας μια δύσκολη κατάσταση. Λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 όπως της αξίζει. Αυτή τη φορά ένας άλλος, αόρατος εχθρός, απειλεί τη συνοχή της πατρίδας μας και την καθημερινότητα μας.

Ας αναμετρηθούμε μαζί του με γνώση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Ας εμπιστευτούμε τους επιστήμονες και τους ειδικούς.

Ας τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

Αντλούμε δύναμη και υπομονή από τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας.

Τα λόγια του Άγγελου Σικελιανού περιγράφουν ότι αισθανόμαστε:

ʺΚαὶ μαζὶ, ὢ γιγάντεια, πλέρια ἱστορικὴ καταβολὴ, ἀπὸ τὴν ὁποία, Ν ι κ η τ έ ς, οἱ Ἕλληνες, θὰ ξεκινήσουμε αὔριο, πρωτοπόροι τῆς πνευματικῆς ἀνάπλασης ὁλόκληρης τῆς γῆς!ʺ

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ