ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών τελέστηκε η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του  Αγ. Αχιλλείου, στην οποία  χοροστάτησε ο Μητροπολίτης  Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβ. κ.κ. Ιερώνυμος και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Ε. Διβάνη, Διευθύντρια του  12ου Γυμνασίου Λάρισας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση  του Εθνικού Ύμνου.

Εξάλλου με απόφαση του ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν πάνω από τη Λάρισα διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενωτικοί στις δηλώσεις τους, με αναφορές στο μήνυμα της επετείου, τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και την πανδημία εμφανίστηκαν οι βουλευτές Β. Κόκκαλης και Ε. Λιακούλη, όπως και ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, με τον τελευταίο μάλιστα να τονίζει πως «οι επόμενες μέρες θα καθορίσουν το μέλλον της πόλης», όσον αφορά στην επιβολή νέων μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορονοιού.

«Η μέρα απαιτεί ενότητα και εθνική συνεννόηση στην πράξη», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Β. Κόκκαλης, ενώ η βουλευτίνα του ΚΙΝΑΛ Ε. Λιακούλη τόνισε πως «στέλνουμε μήνυμα ενός δυνατού “ΟΧΙ” στον ναζισμό και τον φασισμό», καλώντας όλους προκειμένου «να αναβιώσουμε το “όχι” και στον αόρατο εχθρό της πανδημίας».

«Η εποποιία γράφτηκε από ανθρώπους που απέδειξαν πως ο καλύτερος τρόπος να πει κανείς κάτι είναι να το πράξει», υπογράμμισε ο Κ. Αγοραστός, με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη να αναφέρει ότι «διδασκόμαστε πως με ενότητα, ομοψυχία, υπομονή και επιμονή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ