ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΙΣ “ΚΟΚΚΙΝΕΣ” ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Εξακολουθεί να σαρώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας με αποτέλεσμα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να εξετάζει νέα περιοριστικά μέτρα σε έκτακτη χθεσινή σύσκεψη, κυρίως για τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, μετά τα χθεσινά 1.547 νέα κρούσματα.

Στο τραπέζι βρίσκεται η μετάθεση του απαγορευτικού κυκλοφορίας νωρίτερα και το lockdown νομών. Από σήμερα στις 6 το πρωί στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, μπήκαν οι περιφερειακές ενότητες των Ιωαννίνων και των Σερρών, ενώ στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά να περάσουν στις “κόκκινες” περιοχές οι Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Λάρισας.

Στις “κόκκινες” περιοχές εκτός άλλων από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, επιβάλλεται απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Αναστολή λειτουργίας
Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια, ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
Κινηματογραφικές προβολές, Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων. Οι πρόβες θα γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης

Μουσικές σκηνές, κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]

Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση), Γυμναστήρια
Συνέδρια / Εκθέσεις
Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων, παιδότοποι

Εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ