ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ  ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΑΒΡΑΑΜ ΜΟΥΣΩΝ

Πρόταση κατέθεσε η Ρένα Καραλαριώτου

Ερώτηση προς τον δήμαρχο Λαρισαίων κατέθεσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου με θέμα «Δημιουργία Μουσείου Πόλεως στο κτήριο Μουσών Αβραάμ – Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον άξονα με τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021».

Η κ. Καραλαριώτου στην ερώτηση της σημειώνει :

«Το Υπουργείο Εσωτερικών , με την  υπ’αριθμ 2003/27-10-2020  Πρόσκλησή  του καλεί τους  Δήμους  και τις  Περιφέρειες της  Χώρας,  για την υποβολή προτάσεων,  προκειμένου να ενταχθούν  στο  Πρόγραμμα  «Αντώνης  Τρίτσης»,  στον  Άξονα  Προτεραιότητας  «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός»  για  δράσεις και έργα στο πλαίσιο της  συμπλήρωσης  200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Επιλέξιμες δράσεις στο πλαίσιο της πρόσκλησης, αποτελούν:

■   Ίδρυση και δημιουργία νέων Μουσείων και μονίμων Εκθέσεων

■  Ψηφιοποίηση  ιστορικών  αρχείων,  μουσειακού  αποθέματος  και  πολιτιστικής κληρονομιάς

■  Εκπαιδευτικές δράσεις με ψηφιακές εφαρμογές

■  Λοιπές δράσεις με πολιτιστικό, τουριστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Στο πλαίσιο της παραπάνω πρόσκλησης η παράταξη μας υποστηρίζει ότι θα πρέπει ο Δήμος Λαρισαίων να συμμετάσχει καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση στον τομέα του πολιτισμού .

Ένα σημαντικό έργο που θα μπορούσε  να κατατεθεί προς χρηματοδότηση  είναι  η δημιουργία Μουσείου Πόλεως, στο κτήριο Μουσών Αβραάμ .  Να στεγάσουμε την ιστορία της Λάρισας που κομμάτι-κομμάτι, ψηφίδα-ψηφίδα, ακούραστα και αδιάκοπα, εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου , τα μέλη της «Φωτοθήκης» και του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας συλλέγουν  ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και αίτημα πολλών πολιτιστικών φορέων της Λάρισας .

Ερωτάται η δημοτική αρχή :

  1. Έχει δρομολογηθεί η κατάθεση κάποιας συγκεκριμένης πρότασης στη πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» ;
  2. Προτίθεστε να διερευνήσετε τη δυνατότητα χρηματοδότησης της πρότασης μας για τη δημιουργία Μουσείου Πόλεως, στο κτήριο Μουσών Αβραάμ ; Αποτελεί άμεση προτεραιότητα σας η δημιουργία Μουσείου Πόλεως  ; »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ