ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΑΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αμπελώνα παίρνει θέση με την παρούσα ανακοίνωση του για άλλη μια χρονιά που πήγε στράφι για μικρούς και μεσαίους αγρότες.

Οι χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων μαζί με το μεγάλο κόστος παραγωγής αυτών καθώς και οι τιμές όλων των εφοδίων (φάρμακα , λιπάσματα και λοιπά χαράτσια ) κάνουν συνένοχο της κατάστασης και την παρούσα κυβέρνηση.

Τα μεγάλα επιτόκια δανεισμού από την τράπεζα, η μη καταβολή χρήματων από τους εμποροβιομήχανους , ΕΛΓΑ -ΕΝΦΙΑ -ΕΦΚΑ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για το εισόδημα μας καθώς και η πανδημία του κορωνοϊού που έχει σοβαρές επιπτώσεις στις δουλειές μας.

Δεν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε ούτε τις υποχρεώσεις των νοικοκυριών μας.

Πρέπει να δοθεί ένα τέρμα σε αυτή τη κατάσταση ,δεν πάει άλλο.

Για ακόμη μια χρονιά οι τιμές σε όλα τα προϊόντα ήταν κάτω τους κόστους παραγωγής. Αναμένοντας επίσης και τις αποζημιώσεις από το παγετό του Μάρτη από τις ζημίες που προκάλεσε στις καλλιέργειες μας.

Διεκδικούμε:

Τιμές με βάση το κόστος παραγωγής

Να πληρωθούν άμεσα όλα τα προϊόντα από τους εμποροβιομήχανους

Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να γίνει δημόσιος και να μην παραδοθεί στα χέρια των ιδιωτών

Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι αγρότες

Να μειωθούν τα χαράτσια του ΕΦΚΑ και του ΕΛΓΑ

Να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου και του ρεύματος

Διεκδικούμε ακόμα την επισκευή των αγροτικών δρόμων που είναι καταστραμμένοι σε όλο τον Αμπελώνα

Να γίνει υπογειοποίηση σε όλο το δίκτυο του ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ Τυρνάβου

Την φετινή χρονιά η τιμή των σταφυλιών κυμάνθηκε με βάση τις τιμές που έδωσαν τα συνεταιριστικά Οινοποιεία έως και 0,12 λεπτά λόγο του κανονισμού για το τσίπουρο και της επίπτωσης του κορωνοϊού καθώς και από την μη εξαγωγή των επιτραπέζιων σταφυλιών λόγο του εμπάργκο.

Η ευθύνη πηγαίνει άμεσα στο κράτος που από τους κανονισμούς που εφαρμόζει πάνω στον αγροτικό τομέα.

Ο Σύλλογος μας συμπαραστέκετε και στους συνάδερφους της επαρχίας Φαρσάλων και του Νομού Καρδίτσας από τις μεγάλες καταστροφές που δημιούργησε η κακοκαιρία (ΙΑΝΟΣ) και απαιτεί να αποζημιωθούν οι καταστροφές των προϊόντων και των εγκαταστάσεων τους από την κυβέρνηση σε ποσοστό 100% . Ο Αγροτικός Σύλλογος Αμπελώνα θα είναι δίπλα τους σε κάθε διεκδίκηση.

Συνάδερφοι αγρότες , έρχονται χρόνια ακόμη πιο δύσκολα και σας καλούμε να δυναμώσουμε την φωνή του Αγροτικού Συλλόγου μαζικά και μαχητικά ,να οργανωθούμε όλοι μαζί διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ