ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ: 2 ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού για δύο μαθητές στο Βαθύ Σάμου, που καταπλακώθηκαν από τοιχίο παλιού σπιτιού την ώρα του ισχυρού σεισμού, ενώ επέστρεφαν από το σχολείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 17 και 15 ετών.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία αναφέρουν ότι τα παιδιά περνούσαν από στενό δρόμο, όταν κατέρρευσε τμήμα του κτίσματος.

Καθώς η μετασεισμική ακολουθία είναι σε πλήρη εξέλιξη η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους μέσω του 112 να μην πλησιάζουν παλιά κτίρια.

Μήνυμα Κεραμέως

«Είμαι συντετριμμένη από τον τραγικό χαμό δύο μαθητών από το σεισμό της Σάμου. Οι μαθητές ήταν καθ’οδόν για το σπίτι τους όταν καταπλώθηκαν από έναν τοίχο. Τα λόγια φτωχά. Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε οικείους, φίλους, συμμαθητές», αναφέρει σε μήνυμά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Οι τραυματίες

Στους οκτώ ανέρχονται οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι με επίκεντρο ανοιχτά της Σάμου, σε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ελαφρά τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρουν κυρίως για ορθοπεδικά τραύματα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένα παιδί έχει τραυματιστεί και μεταφέρεται στην Αθήνα με C-130.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ