ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΣΤΙΑΣΗ…

Βόλτα απογευματινή στη Λάρισα και τίποτα δεν είναι διαφορετικό εκτός των κλειστών καταστημάτων της εστίασης. Κόσμος και κοσμάκης πάει κι έρχεται, τα παγκάκια στα πάρκα και τις πλατείες γεμάτα, πηγαδάκια μικρά και μεγάλα από νεολαίους. Μια μόνο διαφορά βρήκα, τη μάσκα.

Δεν πρόκειται να κρίνω και να κατακρίνω όλη αυτή την κατάσταση για έναν απλό λόγο, διότι βρήκαμε τον ένοχο!  Γιατί δεν φταίει ο κόσμος αλλά φταίει η εστίαση και ο πολιτισμός. Φταίνε αυτοί που έχουν καφέ, αυτοί που έχουν μπαρ, αυτοί, αυτοί και αυτοί.

Η κυβέρνηση έκλεισε την εστίαση,  το θέατρο, το σινεμά,  τους χώρους άθλησης,  αλλά ξέχασε να σταματήσει τη μετακίνηση από νομό σε νομό, ξέχασε να θωρακίσει το ΕΣΥ, τις ΜΕΘ, τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας, ξέχασε να σταματήσει τη «σαρδελοποίηση» στα μέσα μεταφοράς, ξέχασε να σταματήσει την εργασία σε εργοστάσια και βιοτεχνίες όπου σε κάθε βάρδια εργάζονται όχι και λίγοι. Ξέχασε, ξέχασε, πολλά ξέχασε.

Δεν ξέχασε όμως να ρίξει το μπαλάκι για ακόμη μία φορά στον λαό.  Σε έναν λαό που πλέον δεν ξέρει τι του ξημερώνει μετά τον Πτωχευτικό , μετά από τον νέο εργασιακό, και πόσα ακόμη που μπορεί να έρθουν και πολύ φοβάμαι πως θα μας μείνουν… αξέχαστα.

Δ.Κ.

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ