ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ…

Ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Λάρισας

Οι φωτογραφίες που εμφανίζουν τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται η φράση «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» και αναρτήθηκαν από τους αυτουργούς την Παρασκευή 30/10/2020 σε γνωστή ιστοσελίδα προκαλούν οργή και αποτροπιασμό σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ως Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Μπουραντώνη, μια επίθεση αθλιότητας και βίας στον χώρο που, ιδανικά, αποτελεί το προπύργιο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της ελεύθερης έκφρασης, του σεβασμού στη διαφορετική άποψη.

Αυτού του είδους οι φασιστικές συμπεριφορές πλήττουν βάναυσα και ανεπανόρθωτα τον χώρο της εκπαίδευσης και πληγώνουν τη δημοκρατία.

Η καταδίκη τους πρέπει να είναι ομόθυμη. Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε, επιτέλους, στα φαινόμενα στοχοποίησης, βίας και ανομίας, να αντιδράσουμε σε όσους τρομοκρατούν, τραμπουκίζουν, προπηλακίζουν όποιους τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη.

Η ακαδημαϊκή ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτη και η προστασία της χρέος όλων μας και πάνω απ’ όλα της πολιτείας.

Τέλος στην ανοχή! Φτάνουν πια οι δικαιολογίες! Ως εδώ…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ