ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τη διοίκηση του συναντήθηκε σήμερα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο» επισκέφτηκε την Δευτέρα 02/11/2020 ο Διοικητής της  5ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κος Σερέτης Φώτης, όπου συνάντησε τον Διοικητή, Γρ. Βλαχάκη, τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Χ. Τσιλιάκο, τα τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Κ. Πάνου, Ιωαν. Γκαμπράνη, Αιρετό Εκπρόσωπο των Ιατρών και Γρ. Γρηγοριάδη, Αιρετό Εκπρόσωπο του λοιπού πλην Ιατρικού προσωπικού, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Απ. Κομνό, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, Κ. Καρακούση και την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Β. Ζήση.

Κατά την επίσκεψη του ενημερώθηκε για την εφαρμογή του εκτάκτου σχεδίου δράσης του Γ.Ν. Λάρισας, το οποίο εφαρμόζεται από την Κυριακή 01/11/2020, για τις ανάγκες αντιμετώπισης της αύξησης κρουσμάτων λοίμωξης COVID – 19, στην πόλη της Λάρισας και στην ευρύτερη περιοχή, και περιλαμβάνει χωροταξικές αλλαγές (συγχώνευση – συνλειτουργία Κλινικών), δημιουργώντας κλίνες ήπιας νοσηλείας επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών COVID – 19, κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) νοσηλείας επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών COVID – 19 και κλίνες νοσηλείας ύποπτων  περιστατικών COVID – 19.

Με την εφαρμογή του παραπάνω σχεδίου οι κλίνες για περιστατικά COVID – 19 διαμορφώνονται ως εξής:

Οι κλίνες ήπιας νοσηλείας επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών COVID – 19, από οχτώ (8) αυξάνονται σε σαράντα έξι (46.

Οι Κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) νοσηλείας επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών COVID – 19, από οχτώ (8) αυξάνονται σε δώδεκα (12).

Οι κλίνες νοσηλείας ύποπτων  περιστατικών COVID – 19, από οχτώ (8) αυξάνονται σε δέκα έξι (16).

Ο Διοικητής της  5ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κος Σερέτης Φώτης, συνεχάρη την Διοίκηση, το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα έξαρσης κρουσμάτων λοίμωξης COVID – 19.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας, κ. Βλαχάκης ευχαρίστησε τον Διοικητή της 5ΗΣ Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας  για την αμέριστη συμπαράσταση,  καθώς και το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου, που με κλίμα ομοψυχίας συστρατεύθηκαν, στην συνεχή προσπάθεια θωράκισης της περιοχής μας απέναντι στην πανδημία από τον COVID – 19.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com