ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ανακοίνωση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας που απειλεί να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία ως ψηφίσουν στις εκλογές και παράλληλα καλεί τους ΑΔΗΚ να αποσύρουν το ψηφοδέλτιο

To ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας μπροστά στην αδιαλλαξία της υπουργού παιδείας κ. Κεραμέως για τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο, που δεν διασφαλίζει την μη νόθευση τους, αλλά επίσης ακυρώνει στην πράξη την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων , καλεί τα μέλη του σωματείου να απέχουν από την διαδικασία.

Ενημερώνει πως η απόφαση αυτή είναι ομόφωνη και αφορά όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ του σωματείου.
Επίσης υπάρχει ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ για το ίδιο ζήτημα και συνδικαλιστική κάλυψη για τους συναδέλφους που πιθανόν θα κληθούν ως εφορευτική επιτροπή και θα αρνηθούν. Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους που θα οριστούν ως εφορευτική επιτροπή να αρνηθούν αυτόν το ρόλο.
Το σωματείο καταδικάζει απερίφραστα και θα τεθεί θέμα διαγραφής του από αυτό, όποιου επιχειρήσει να συμμετάσχει στις εκλογές – παρωδία είτε ως υποψήφιος , είτε ως διεκπεραιωτής της όλης διαδικασίας (εφορευτικές επιτροπές κλπ).

Καταγγέλλει την παράταξη της ΑΔΗΚ για την στάση της και την καλεί να αποσύρει το ψηφοδέλτιο της άμεσα. Ενημερώνουμε ότι το σωματείο θα πάρει ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΉΣΕΙ τον κατάλογο ψηφισάντων ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι βρέθηκαν απέναντι στον κλάδο και αποτέλεσαν το μακρύ χέρι του υπουργείου.

Η μάχη που δίνει το σωματείο και η ομοσπονδία αφορά την ίδια την ύπαρξή του και κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι θα παραμείνει μέλος του τασσόμενος με την πλευρά που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα του κλάδου.
Όποιος τέλος μέσα από αυτή την νόθα διαδικασία «εκλεγεί» ως αιρετός, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα εκπροσωπεί τα μέλη της ΕΛΜΕ σε καμιά περίπτωση και θα θέσει τον εαυτό του αυτόματα εκτός του σωματείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ