ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Φαρσάλων, συνολικού προϋπολογισμού 410.000 ευρώ εκ των οποίων τα 38.000 ευρώ από ίδιους πόρους. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών.

Ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Φαρσάλων έχει πραγματοποιηθεί η σχετική ωρίμανση, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σε λίγες ημέρες, να γίνει η έγκριση των όρων διακήρυξης του έργου, για να ακολουθήσει η δημοπράτησή του στο προσεχές διάστημα, πιθανότατα εντός του τρέχοντος μηνός.

ΤΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ

Το καταφύγιο θα αποτελείται από δύο κύριες κτιριακές εγκαταστάσεις που θα γίνουν στον προβλεπόμενο χώρο: Το κτίριο διοίκησης – ιατρείου και το κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων.

Το κτίριο διοίκησης – ιατρείο έχει εμβαδόν 103.60 m2 και αποτελεί συμβατική μονώροφη κατασκευή που στεγάζει τους παρακάτω χώρους:

Α) Το γραφείο διοίκησης και διαχείρισης της εγκατάστασης διαστάσεων 3,0Χ3,2 μ.

Β) Αίθουσα προσωπικού διαστάσεων 3,2Χ3,2 μ

Γ) Αποθήκη τροφών και υλικού διαστάσεων 3,0Χ3,45 μ. Η αποθήκη διαθέτει δύο προσβάσεις, η μία από το εσωτερικό και η άλλη από τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.

Δ) Αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας τροφής διαστάσεων 3,0Χ4,4 μ.

Ε) Αίθουσα ιατρείου μικρών ζώων διαστάσεων 3,8Χ3,3 μ.

ΣΤ) Αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων διαστάσεων 3,7Χ3,30 μ. Η αίθουσα διαθέτει δύο προσβάσεις, η μία από το ιατρείο και η άλλη από τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.

Ζ) 2 WC από τα οποία το ένα διαμορφωμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες

Η) Χώρος αποδυτηρίων διαστάσεων 1,5Χ3,45 μ Κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων : Το κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων θα είναι προκατασκευασμένο, ορθογωνικής κάτοψης, εμβαδού 304,10 μ2, βιομηχανικής κατασκευής με φέροντα οργανισμό από θερμά γαλβανισμένα δομικά στοιχεία συνδεδεμένα μεταξύ τους με κατάλληλους συνδέσμους.

Τέλος το οικόπεδο θα περιφραχτεί με περίφραξη ύψους 1,80 μ που αποτελείται από γαλβανισμένους σιδηροσωλήνες πακτωμένους σε σώματα σκυροδέματος. Η πύλη της εγκατάστασης θα έχει πλάτος 5,0 μ και θα διαμορφωθεί στην βορειοανατολικά γωνία του οικοπέδου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου σημειώνει τα εξής: «Η δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την περιοχή και υποχρέωση για εμάς. Γιατί το κατά πόσο είναι πολιτισμένη μία κοινωνία φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στα ζώα που συνυπάρχουν με τους ανθρώπους. Έχουν γίνει όλα τα προπαρασκευαστικά από τις υπηρεσίες του δήμου και σύντομα, εντός των επόμενων εβδομάδων θα δημοπρατηθεί το έργο, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή ενός τόσο σημαντικού θύλακα προστασίας και φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς της περιοχής μας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ