ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

Οι διαπιστώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τεμπών για τους πρόσφυγες σε Αμπελάκια και Καστρί Λουτρό

Αν κανείς εξαιρέσει το πολύ καλό περιβάλλον και φαγητό που εξασφαλίζουν οι ξενοδοχειακές μονάδες που φιλοξενούν τους πρόσφυγες σε Αμπελάκια και Καστρί Λουτρό,όλα τα υπόλοιπα δημιουργούν την αίσθηση ανθρώπων σε εγκατάλειψη.

Μιλάμε πάντα για ανθρώπους που, όπως λένε οι υπεύθυνοι των δομών, ήρθαν χωρίς δεύτερα ρούχα, χωρίς παπούτσια και καλτσάκια για τα παιδιά τους και τους ίδιους, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό. Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε στους συνδημότες μας και να ζητήσουμε να μας δώσουν ,ότι μπορούσαν, από ρούχα δικά τους και των παιδιών τους και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εκπληκτική.
Τα πράγματα τα παραδώσαμε στους υπεύθυνους των δομών, όταν τις επισκεφτήκαμε την 28η Οκτωβρίου και θα το επαναλάβουμε.
Οι ηλικίες των παιδιών είναι πολύ μικρές από μηνών έως 12-13 χρόνων που κατά κανόνα συνοδεύονται από τις μητέρες τους, ενώ οι πατεράδες τους βρίσκονται σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία και οι ίδιοι θέλουν να οδηγηθούν.
Έτσι εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται, με την πρώτη ματιά, ότι κανένας δεν “κινδυνεύει”  από ταλαιπωρημένες μικρομάνες και από τα παιδάκια τους, που έφυγαν από άλλη δομή και ήρθαν εδώ, αλλά και ευκολότερα διαπιστώνει τις συνέπειες της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας,που αποδέχτηκαν και υλοποιούν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών, χωρίς οίκτο.
Ένα  πολύ σοβαρό αίτημά τους είναι η ιατροφαρμακευτική κάλυψη και βοήθεια,για μικρούς και μεγάλους.Άμεσα λοιπόν πρέπει να καλυφθούν με γιατρό και οι δύο δομές,προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Εδώ,για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς,η δημοτική αρχή του δήμου Τεμπών,είναι αναγκαίο να αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού ενεργειών,ώστε να γίνει η ζωή αυτών των ανθρώπων πιο υποφερτή,μιας και η επόμενη φάση τους,αν δεν προωθηθούν στις χώρες που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους,είναι η υπαγωγή στο πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ.Αυτό σημαίνει ότι μόνοι τους πρέπει να αναζητήσουν στέγη και εργασία, για να μπορέσουν να επιβιώσουν,κάτι που τους δημιουργεί τεράστιο άγχος και ανασφάλεια καθώς αντιλαμβάνονται ότι είναι πολύ δύσκολο να βρούν  εργασία, σε μια χώρα με τόση ανεργία, όσο και το ότι δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα για να συνεννοούνται.
Καλούμε τους συνδημότες μας,κυρίως αυτούς που αντέδρασαν όταν έγινε γνωστό ότι εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες στο δήμο μας,να δουν καθαρά ανθρωπιστικά το όλο θέμα και να συνδράμουν,όσο ο καθένας μπορεί,στο να γίνει η ζωή αυτών των ανθρώπων υποφερτή.
Είμαστε λαός που ξέρουμε από προσφυγιά και μετανάστευση και έχουμε δείξει στο παρελθόν την πολύ ζεστή και ανθρώπινη πλευρά μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ