ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΗΛΙΟΔΩΡΟΥ – ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια στην οδό Αβέρωφ

Κανονικά συνεχίζονται τα έργα του δήμου Λαρισαίων, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η περιοχή μας και ολόκληρη η χώρα, σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας. Μετά την Ιουστινιανού και την Λάμπρου Κατσώνη – Κολοκοτρώνη, όπου τα έργα συνεχίζονται εντός χρονοδιαγράμματος, ξεκίνησε και η ανάπλαση και της Ηλιοδώρου – Ρούσβελτ.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας.

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, μιας στάθμευσης οχημάτων και ενός ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα των οδών  Ηλιοδώρου και της προέκτασης της Ρούσβελτ έως την Παναγούλη , που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης.

Σημειώνεται ότι στους συγκεκριμένους δρόμους έχουν προηγηθεί εργασίες της ΔΕΥΑΛ για την κατασκευή νέου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.

Πλέον, είναι ορατός στους πολίτες το αποτύπωμα και η συνολική εικόνα  που θα δημιουργηθεί στη Λάρισα και ειδικότερα στον κεντρικό τομέα, το πρόγραμμα των παρεμβάσεων, μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Μετά τις οδού Βενιζέλου, Φιλελλήνων και Μεγάλου Αλεξάνδρου,  ο άξονας των παρεμβάσεων συνεχίζεται στην Ηλιοδώρου – Ρούσβελτ και ο άξονας των αναπλασμένων δρόμων θα συνεχίσει στην οδό Ιουστινιανού, που θα τέμνεται με την ανακατασκευασμένη οδό Κολοκοτρώνη.

Ο Δήμος προετοιμάζει και τη μελέτη για την ανακατασκευή της  οδού Αιόλου – Βυζαντίου, προκειμένου να συνεχιστεί ο νοητός άξονας, που θα «κουμπώσει» με την οδό Νικηταρά.

Σημειώνεται ότι το έργο της ανακατασκευής της οδού Νικηταρά θα ξεκινήσει την ερχόμενη Ανοιξη.

Ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια στην οδό Γ. Αβέρωφ

Εκτός της μεγάλων παρεμβάσεων συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και τα έργα στο πλαίσιο των συντηρήσεων. Ετσι, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων στην οδό Γεωργίου Αβέρωφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ