ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ – ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Σε τοπικό αλλά καθολικό lockdown μπαίνουν από αύριο, Τρίτη, η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως τόνισε ο ίδιος, η μόνη διαφορά σε σχέση με τον Μάρτιο θα είναι ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά.

Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS πριν τις μετακινήσεις τους, ενώ οι λόγοι για τους οποίους θα μπορούν να κυκλοφορούν θα είναι -όπως άλλωστε και στο γενικό lockdown του Μαρτίου- συγκεκριμένοι.

Την ίδια ώρα, από Τρίτη απαγορεύονται όλες οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Τα μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Κλειστό θα είναι και το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, οι οποίες πλέον εντάσσονται στη Ζώνη Γκρι, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.
Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Κλείνουν μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία, θέατρα και κλειστά γυμναστήρια.
Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός των δύο νομών.
Τα οριζόντια μέτρα για όλη τη χώρα
Τα παρακάτω μέτρα ισχύουν σε όλη τη χώρα από αύριο, Τρίτη, ανεξαρτήτως του επιπέδου ασφαλείας:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους
Περιορισμός κυκλοφορίας από 00:00 – 05:00
Απαγόρευση επιβίβασης σε ΜΜΜ χωρίς χρήση μάσκας
Υποχρεωτική τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
Τηλε-εκπαίδευση στα ΑΕΙ (Εξαιρούνται κλινικές και εργαστήρια τελειόφοιτων)
Αναστολή επισκεπτηρίου στις δομές πρόνοιας (ΜΦΗ κ.ο.κ.)

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Από αύριο το πρωί, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες η Μαγνησία περνάει από τη ζώνη επιτήρησης στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο “κόκκινο”, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως υπογράμμισε, οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, “ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο «κόκκινο». Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα”.

Στη συνέχεια, δε, απηύθυνε προειδοποίηση “χτυπώντας άλλη μια φορά την καμπάνα του κινδύνου: Συμπεριφορές όπως αυτές που καταγράφηκαν για παράδειγμα στην Πάτρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είναι απαράδεκτες. Και μπορεί τέτοια μεμονωμένα περιστατικά από λίγους, να αναβαθμίσουν το επίπεδο κινδύνου, και συνεπώς και τα περιοριστικά μέτρα, σε βάρος των πολλών. Όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, έτσι και τώρα είναι στο χέρι μας να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Ας το κάνουμε”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ