ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ “ΟΜΗΡΙΑ“ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Το σχόλιο του Μ. Χαρακόπουλου με αφορμή απάντηση του υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Π. Τσακλόγλου που αφορά χιλιάδες αυτοκινητιστές, γιατρούς, μηχανικούς κ.α.

«Η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού για το ασφαλιστικό σύστημα δείχνει τη βούληση της κυβέρνησης να “τρέξει” την προσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος του e-ΕΦΚΑ, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της χρόνιας αναμονής στην καταβολή των προσαυξήσεων σε όσους συνταξιούχους είχαν παράλληλη ασφάλιση.

Αυτό το ιδιότυπο “καθεστώς ομηρίας” για χιλιάδες συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν πληρώσει και σε άλλα ταμεία επειδή είχαν δεύτερη απασχόληση, πρέπει να λήξει. Αυτό θα συνιστά μια πράξη δικαιοσύνης και ορθολογισμού. Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας θα ολοκληρώσουν γρήγορα αυτή τη, σύνθετη οπωσδήποτε, εργασία».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάνο Τσακλόγου σε σχετική του ερώτηση.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου καλούσε το αρμόδιο υπουργείο να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προέβαινε για την διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων με τις συντάξεις χιλιάδων αυτοκινητιστών, γιατρών, μηχανικών κ.ά., οι οποίοι κατά την περίοδο που εργάζονταν ως μισθωτοί είχαν ασφάλιση και ως ελεύθεροι επαγγελματίες και δικαιούνται προσαυξήσεις από τις εισφορές που είχαν καταβάλει και σε δεύτερο ασφαλιστικό φορέα κατά τον εργασιακό τους βίο.

Στόχος η επιτάχυνση…

Στην απάντησή του ο υφυπουργός κ. Πάνος Τσακλόγου ενημερώνει τον κυβερνητικό βουλευτή ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η προσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος του e-ΕΦΚΑ στις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας αναφορικά με την αξιοποίηση του παράλληλου χρόνου ασφάλισης ασφαλισμένων του.

Στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι η ταχεία μείωση των εκκρεμοτήτων που αφορούν γενικότερα την έκδοση συντάξεων με πρώτο μέλημα την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ψηφιακή απονομή σύνταξης».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com