Α.ΔΗ.Κ.: Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Η σκληρή απάντηση της Σ.Ε. των Ακηδεμόνευτων Δημοκρατών Εκπαιδευτικών Λάρισας στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Με πολύ μεγάλη έκπληξη  διαβάσαμε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας, στην οποία μεταξύ  άλλων αναφέρεται: ” Το  σωματείο  καταδικάζει  απερίφραστα και  θα  τεθεί  ζήτημα  διαγραφής  του  από  αυτό,  όποιου  επιχειρήσει  να  συμμετάσχει  στις  εκλογές – παρωδία  ως  υποψήφιος είτε ως διεκπεραιωτής της όλης διαδικασίας(εφορευτικές επιτροπές κ.λ.π.).

Ενημερώνουμε ότι το σωματείο θα  πάρει  ΚΑΙ  ΘΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΉΣΕΙ  τον  κατάλογο  ψηφισάντων  ώστε  να  γνωρίζουν  όλοι  ποιοι  βρέθηκαν  απέναντι  στον  κλάδο  και  αποτέλεσαν  το  μακρύ  χέρι  του  υπουργείου.” Και συνεχίζει: “Όποιος  τέλος  μέσα  από  αυτή  την  νόθα  διαδικασία  «εκλεγεί»  ως  αιρετός  θα  πρέπει  να  γνωρίζει  ότι  δεν  θα  εκπροσωπεί  τα μέλη  της  ΕΛΜΕ   σε  καμιά  περίπτωση  και  θα  είναι  αυτόματα  εκτός  του  σωματείου”.

Μια ευθεία απειλή και ένας ωμός εκβιασμός για όποιον τολμήσει να είναι υποψήφιος και για όποιον τολμήσει να ψηφίσει. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας  θεωρεί ότι έχει τη δύναμη να στερήσει το δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε συναδέλφου να είναι υποψήφιος ή να ψηφίσει. Η διαφορετική άποψη – θέση είναι καταδικαστέα στη  δημοκρατία που πρεσβεύουν. Έχουν άραγε τη  νομιμοποίηση για τέτοιες “δημοκρατικές ενέργειες” από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς;

Προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι  οι δημοκράτες  εκπαιδευτικοί και νου έχουν και κρίση, για να μην παρασύρονται και να μην εκβιάζονται από χαφιεδίστικες μεθόδους και πρακτικές.

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και των Ε.Λ.Μ.Ε. δε  δεσμεύουν τα μέλη τους, όταν δεν έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας των συναδέλφων. Αν η λογική αυτή των διαγραφών  εφαρμοζόταν για την συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, τότε θα έπρεπε να έχει διαγραφεί το 98% των εκπαιδευτικών που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις εδώ και πολλά χρόνια ¨αντιστρατευόμενοι¨ τα συμφέροντα τους.

Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν έχει την αποδοχή, το δείχνει η  συμμετοχή, των εκπαιδευτικών, που  βαρέθηκαν τις κοκορομαχίες των Γ.Σ., όπου παρευρίσκεται στην καλύτερη περίπτωση το 5%  και αποφασίζει ίσως και το λιγότερο από το 2%. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να αφήσουμε πίσω τις ολοκληρωτικές πρακτικές.

Η επιλογή μας είναι συνειδητή κι έχει ως στόχο την εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέσα από μία μαζική και δημοκρατική διαδικασία και σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μας.

Δεν μας τρομάζουν οι εκβιασμοί και οι φασιστικές μέθοδοι και είμαστε σίγουροι ότι, οι συνάδελφοι με την συμμετοχή τους,  δε  θα ενστερνιστούν την κατάλυση του δημοκρατικού δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Ας τους αφήσουμε ελεύθερους  να πράξουν όπως εκείνοι ξέρουν καλύτερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ