ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού της περιοχής μας μπροστά και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και εκπρόσωποι Συνταξιουχικών σωματείων πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και την 5η ΥΠΕ.

«Η κυβέρνηση παρά την έξαρση των κρουσμάτων συνεχίζει να αναμασά την καραμέλα της ατομικής ευθύνης, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στην εξυπηρέτηση συμφερόντων», ανέφεραν οι διαδηλωτές, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για «Δημόσια Δωρεάν Υγεία για Όλους» και ζητώντας στήριξη του ΕΣΥ, άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα και μέτρα στήριξης και προστασίας του λαού που πλήττεται καίρια από τον κορονοιό.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του γραμματέα του ΕΚΛ Π. Λιόλιου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως «η κατάσταση που βιώνει ο λαός της περιοχής διαμορφώθηκε χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις που προωθούν μια πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, που θωρακίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες», ενώ από την πλευρά του ο Θ. Κουμαντζέλης, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ, επισήμανε πως «οι συνταξιούχοι παρόλο που φοράμε τη μάσκα, δεν σταματάμε να βροντοφωνάζουμε τις διεκδικήσεις μας για δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό».

«Ζητάμε να δυναμώσει το Σύστημα Υγείας με μόνιμες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό και να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας. Παράλληλα θα πρέπει να δυναμώσουν τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς και να τηρούνται και κυρίως να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα υγείας στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν χώρους υπερμετάδοσης του ιού, όπως και να δρομολογηθεί άμεσα η πραγματοποίηση δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους», σημειώθηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ενώ σχετικό ψήφισμα επιδόθηκε στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ