ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ LOCKDOWN ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα για έναν μήνα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Όπως είπε αυτή είναι η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων του υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό, και λαμβάνοντας υπόψη αυτή την πρόταση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί αύριο σε δηλώσεις. Ερωτηθείς εάν το lockdown θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι “είναι στη διάθεση της κυβέρνησης τα στοιχεία όλα, με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το lockdown θα ξεκινήσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου και θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει τη μορφή του περασμένου Μαρτίου, δηλαδή θα μπει “λουκέτο” στα πάντα, εκτός από σούπερ μάρκετ, τρόφιμα και φαρμακεία, ενώ οι μετακινήσεις θα γίνονται με χρήση SMS.

Μόνη διαφορά σε σχέση με την καραντίνα της άνοιξης είναι ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία. Αντίθετα, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, όπως είπε και ο κ. Κικίλιας.

enikos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ