«ΒΡΑΖΕΙ» Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Γράφει η Ειρήνη Παπουτσή

Απογοήτευση μα και οργή στις μικρότερες εθνικές κατηγορίες πολλών αθλημάτων μα και στα χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να συνεχισθούν μόνο τα πρωταθλήματα της SL 1 και της BL λόγω του δεύτερου κύματος κορονοιού, ενώ ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

«Είμαστε ανοικτοί στη συζήτηση. Είπατε για τη Superleague. Στη Superleague 1 έχουμε κάποια πρωτόκολλα τα οποία είναι ευρωπαϊκά, με τεστ κάθε εβδομάδα, μοριακού ελέγχου σε όλους τους αθλητές και σε όλους τους συνοδούς. Είμαστε ανοικτοί και στη Superleague 2 και στις εθνικές κατηγορίες του χάντμπολ του βόλεϊ και των υπολοίπων, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία. Είμαστε εδώ για να μας υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που θα ακολουθούν ακριβώς τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη Superleague 1. Όχι με διάφορα rapid test, επειδή είναι φθηνά, αλλά με μοριακό έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο ενημέρωσης.

Βέβαια εκείνο που (σκόπιμα;) ξέχασε να σημειώσει είναι πως δεν συνεχίζουν οι υπόλοιποι διότι πολύ απλά το ταμείον είναι μείον! Βλέπετε τα μοριακά τεστ κοστίζουν και οι διοικήσεις των σωματείων-που χρόνια ολάκερα παλεύουν με τα θηρία για να κρατήσουν ζωντανό το κύτταρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού- προφανώς και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο εβδομαδιαίο κόστος τους,

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πολυδιαφημίζει το rapid tests που διενεργεί σε πάρκα και πλατείες, αρνείται όμως να τα δεχθεί από συλλόγους που αδυνατούν εκ των πραγμάτων να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των μοριακών επιλέγοντας για αυτούς την εύκολη λύση του λουκέτου.

«Δεν μπορεί να ακούγεται ότι τελειώνει για πάντα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και διαλύεται η νεολαία μας επειδή για ένα μήνα ο καθένας μας προφανώς θα κάνει υπομονή, προφανώς θα θυσιάσει το απόλυτο δικαίωμα του στην άθληση. Είναι ώρα ευθύνης για όλους», κατέληξε κουνώντας το δάχτυλο και πιπιλίζοντας τη γνωστή πια καραμέλα της ατομικής ευθύνης ο κ. υπουργός, στηρίζοντας την κυβερνητική επιλογή, στέλνοντας αδιάβαστα χιλιάδες σωματεία και όλους τους υπόλοιπους για.. γκόλφ και κανόε καγιάκ.

Αυτά τα ολίγα, άλλωστε για περισσότερη ενημέρωση υπάρχουν τα κανάλια και οι έγκυροι των Αθηνών που απολαμβάνουν νέο πακέτο στήριξης για τις υπηρεσίες που προσφέρουν… Αμ πως!

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ